Här kommer ett recept på en somrig passionsfrukts glasstårta som inte innehåller mer än endast 6 ingredienser! Hur enkel som helst att göra och blir så himla krämig och god. När jag bjöd på den här gjorde den stor succé och jag tror nog ingen hade kunnat gissa på att jag endast använt mig av sex ingredienser 🙂
Till ca 10 bitar:
Botten:
12 digistivekex
50 g smör
Glass:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1,5 tsk vaniljpulver
Topping:
4 passionsfrukter
Smula kexen och blanda ihop med de smälta smöret. Lägg de i botten på en springform (22 cm) och platta till.
Vispa grädden och vaniljsockret ordenligt fluffigt. Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt. Häll ner i formen, täck med plastfolie och sätt in i frysen minst 4 h innan servering.
Tag fram den ca 10 minuter före servering och garnera med 4 urgröpta passionsfrukter.
Klart! 🙂
Hej!
Vad tycker du mer skulle kunna passa som topping? Tänkte om man göra flera och vill ha olika 🙂
Hej Ann-Sofie! 🙂 Du skulle egentligen kunna ta vad som helst av frukt och bär, bara fantasin som sätter stopp! Exempelvis blåbär, hallon, mango m.m 🙂 Kram
Men ajdå! Löst helt fel och köpt karamelliserad mjölk och tänkt göra denna imorgon. Går det att göra ändå? Är i sommarstugan och har ingen möjlighet att köpa nytt. ?
Hej Annsofie! Ber om ursäkt för sent svar, men de går bra att använda den också men istället för vaniljglass blir det kolaglass vilket inte passar så bra i smaken till passionsfrukt så man får kanske göra en annan typ av glasstårta 🙂 Kramar
Ska det vara kondenserad mjölk som inte kokats? Alltså som inte blivit som kolasås? 🙂 Tacksam för svar! <3
Ja precis, helt rätt 🙂 Kram