Hej allihopa!
Fredag och sista helgen här hemma i Köpenhamn på några veckor. På söndag åker vi över till Malmö och semestern börjar på riktigt för oss! Har en hel del som måste packas o tvättas nu i helgen då vi ska packa både för semestern i stugan men också vår resa till Palma så de blir en riktig fixarhelg helt enkelt.
Men nu är det dags för dagens fredagstips, ett smarrigt sådant! Friterade oreos är så mycket lättare att göra än man tror och den efterrätt man får sen, oj! Jag serverar mina med en hemmagjord chokladsås och vaniljglass och ni kan tänka er den smälta oreon med den friterade ytan tillsammans med detta…! Ljuvligt gott 🙂
Smet till 1 paket oreos:
1,25 dl vetemjöl
1,25 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk smält smör
Ett halvt ägg
1 msk råsocker
1 nypa salt
Knappt 1 l smakneutral olja (rapsolja exempelvis) till fritering
Chokladsås:
2,5 dl vispgrädde
150 g mörk choklad
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Smet: Blanda alla torra ingredienser. Häll ner mjölken och de smälta smöret över de torra ingredienserna under omrörning. Häll tillsist ner det halva ägget om rör om. Värm oljan i en djup kastrull eller liknande. Testa att droppa i lite av smeten i oljan, får den färg är oljan tillräckligt varm. Doppa oreo-kakorna i smeten och lägg ner dem i oljan. Vänd på dem så båda sidorna friteras. När de är färdiga, lägg dem på hushållspapper för att låta oljan rinna av något.
Chokladsås: Sjud upp grädde, vaniljsocker och socker. När den börjat koka tar du bort den från plattan och häller i chokladen. Rör runt tills du får en slät chokladsås.
Pudra över lite florsocker på de friterade oreo-kakorna och servera med chokladsåsen och vaniljglass!