Hej hej,
Här ska ni få receptet på gårdagens dessert som vi åt framför Eurovision. Jag var ju så sugen på lakrits så de blev en ljuvligt god choklad & lakritsmousse med färska hallon till. Förvånansvärt gott och ja hann knappt blinka innan de andra hade ätit upp sina hehe. Perfekt len och krämig konsistens och en lagom smak av lakrits 🙂
Till 4 portioner:
2,5 dl vispgrädde
100 g mörk choklad (70 %)
2 äggulor
ca 2 tsk lakritspulver (beroende på hur kraftig lakritssmak man vill ha)
3 tsk vaniljsocker
Vispa grädden fluffigt. Smält chokladen över ett vattenbad, ta bort från plattan när den smält och tillsätt en klick vispad grädde och rör om. Häll ner äggulorna i den resterande vispade grädden och rör om noggrant. Häll ner chokladblandningen och rör om till en len mousse. Tillsätt tillsist vaniljsockret och lakritspulvret.
Häll upp i serveringsskålar och låt stå i kylen i minst 2 h innan servering. Toppa med färska hallon.
Mums! 🙂
Det där både låter och ser supersmarrigt ut!