Hannas Bageri

Kladdkaka med salta mandlar

DSC_3371 DSC_3360 DSC_3352.

Missade ju att ge er ett fredastips förra veckan så jag får kompensera de med att tipsa er om ett dubbelt så gott recept nu då istället 😉 En fantastiskt god kladdkaka där sött möter salt.

Detta behöver du:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

3 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

200 g smält mjölkchoklad med salta mandlar (marabou)

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform (20 cm) i ca 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.

Vill man göra egna salta mandlar byter man ut 200 g marabou med salta mandlar och ersätter det med 150 g smält mjölkchoklad och nedanstående salta mandlar

150 g hel sötmandel

1,5 dl vatten

3 tsk salt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vatten och salt i en kastrull och värm upp så saltet löser sig ordentligt. Dra av kastrullen från plattan. Häll i mandeln och låt dra någon minut, skalet får dock inte lossna! Häll över mandlarna på en bakpappersklädd plåt och rosta mandlarna i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut plåten och låt svalna. Grovhacka sedan mandlarna och häll ner i smeten!

Kram 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.