Missade ju att ge er ett fredastips förra veckan så jag får kompensera de med att tipsa er om ett dubbelt så gott recept nu då istället 😉 En fantastiskt god kladdkaka där sött möter salt.
Detta behöver du:
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
200 g smält mjölkchoklad med salta mandlar (marabou)
Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform (20 cm) i ca 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
Vill man göra egna salta mandlar byter man ut 200 g marabou med salta mandlar och ersätter det med 150 g smält mjölkchoklad och nedanstående salta mandlar
150 g hel sötmandel
1,5 dl vatten
3 tsk salt
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vatten och salt i en kastrull och värm upp så saltet löser sig ordentligt. Dra av kastrullen från plattan. Häll i mandeln och låt dra någon minut, skalet får dock inte lossna! Häll över mandlarna på en bakpappersklädd plåt och rosta mandlarna i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut plåten och låt svalna. Grovhacka sedan mandlarna och häll ner i smeten!
Kram ♥