Jag är inne i en ”småkaks-period” just nu. De mesta jag är sugen på att baka är just småkakor o de är så roligt att prova olika smakkombinationer. Dessa chokladbiscotti med smak av apelsin är visserligen ingen ovanlig kombination men lika god för de. Oj vad jag tycker om dessa! Ibland är man inte sugen på mer än någon liten kakbit till kaffet och då är dessa perfekt. Som en liten mumsbit!
Ca 25 st:
1,5 dl kakao
2,5 dl vetemjöl
1 dl socker
Rivet skal från 1,5 apelsin
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
75 g rumsvarmt smör
75 g hackad mörk choklad
1 ägg
1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt ägget och rör om. Häll ner de rivna apelsinskalet. Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt dessa i smeten. Vänd till sist ner den hackade chokladen och arbeta in denna i degen snabbt med hjälp av fingrarna. Dela degen i 3 längder och rulla ut dessa till ca 20 cm längd. Platta till dem något och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i mitten av ugnen i 20 min. Låt svalna något och skär sedan med en vass kniv diagonalt 2 cm tjocka bitar. Obs! Var väldigt försiktig med detta då de går sönder väldigt lätt. Lägg tillbaka bitarna på plåten med snittytan uppåt och låt vara inne i ugnen och torka på eftervärmen tills ugnen blivit helt kall.