Hej hej
Idag vaknade jag upp och såg att de var ”punschrullens dag” idag! Hade absolut ingen koll på detta måste jag erkänna men jag tänkte att jag inte ska vara sen med att dela med mig av mitt recept också. Har ni inte provat att göra dessa tidigare har ni något roligt och gott att se fram emot vill jag lova! 🙂
Till 8 stora/12 små:
3,5 dl sockerkakssmulor
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk arraksessens (lite beroende efter tycke och smak)
Rosa marsipan (gärna ett tårtlock till exempelvis prinsesstårta)
100 g mörk choklad (70 %)
1 tsk rapsolja
Börja med att mixa ihop en bit av en sockerkaka så du får 3,5 dl sockerkakssmulor. Blanda ihop smör, kakao, vaniljsocker och florsocker. Häll ner sockerkakssmulorna och blanda ordentligt. Smaksätt med arraksessensen. Ställ in smeten i kylen i en timme.
Ta fram den rosa marsipanen. Tips! Köp ett färdigt tårtlock med marsipan, den är redan färdigkavlad och behöver inte färgas med karamellfärg. Ta fram smeten och dela upp i antingen 8 eller 12 bitar beroende på hur stora du vill ha dem. Rulla ut dem till längder på 5 cm. Klä in dem i marsipan. Smält chokladen och rapsoljan över ett vattenbad. Doppa ändarna på rullarna i choklad och låt stelna på bakplåtspapper i kylen.