Hej på dig,
3e dagen på det nya året och imorgon börjar vardagen på riktigt för mig igen och ska jag vara helt ärlig så känns det jätteskönt! Efter att den senaste månaden innehöll mycket resor känns det skönt att nu komma in i sina vanliga rutiner igen med skola och bloggen.
Känner ni precis som jag nu också att man känner sig lite mättad på alla sötsaker efter julveckorna? Hur mycket jag än älskar julen och att göra julgodis m.m. känner jag mig klar med det på ett tag nu och mer sugen på att baka lite nyttigare varianter istället. Här nedan hittar du receptet på min nyttiga brownie som inte kräver någon tid i ugnen över huvudtaget och som är busenkel att svänga ihop. Faktum är att det är svårt att förstå att den inte innehåller något vitt socker över huvudtaget och jag har bjudit på denna till många som tyckt den varit fantastiskt god. Det är ett bra betyg för ett bakverk som tillhör den nyttiga kategorin tycker jag! 😉
För 8-10 bitar behöver du:
12 färska dadlar (viktigt att dem är färska för annars blir kakan torr o besk)
2,5 dl kokosmjölk
1 dl kakao
2 dl kokos
3 dl valnötter
0,5 dl honung
Hallon till servering
Kärna ur dadlarna och dela alla valnötter i 2-4 bitar. Häll i alla ingredienser i en bunke och blanda dem tills du får en kletig smet. Viktigt att dadlarna mosas! Häll sedan smeten i en form med smörpapper och platta ut den till ca 1,5 cm tjocklek. Strö över lite kokos och ställ sedan in i kylen i ett par timmar innan du skär upp den i fyrkantiga rutor. Servera gärna med en varm hallonsås (mosa hallon och värm dem i en kastrull tills det blir en slät sås).
Kram, Hoppas du kommer gilla den ♥
Jättesen kommentar haha, men undrar om man kan använda typ cashewnötter istället för valnötter? 🙂 ser såååå gott ut! ska definitivt prövas i helgen! 😀
Hej Paulina! Har aldrig provat själv men jag tror inte det ska vara några problem! 🙂 Kram