Hannas Bageri

Chokladtryfflar med smak av apelsin & kanel

DSC_5226 DSC_5228 DSC_5237 DSC_5243 DSC_5244 DSC_5250 DSC_5255

Hej från Malmö!

Glad 4:e advent fina ni! 🙂 Herregud redan 4:e advent, var det inte 1a advent alldeles nyss!? Väldigt vad tiden går fort och nu är vi faktiskt redan ”hemma” igen. Vi flög tidigt imorse från Budapest till Kastrup och därifrån först hem en snabbis för att packa om för att sedan åka till Malmö. Nu är vi hos mina föräldrar och lillebror och imorgon åker vi upp till stugan för att fira jul där, som jag längtar!! 🙂

Nu äntligen kommer ett recept upp här. Varit lite dåligt med det de senaste dagarna men nu så. Självklart är ju tryfflar också något som tillhör julen enligt mig och likaså choklad och apelsin vilket dessa tryfflar smakar! För att få en ännu juligare smak har jag tillsatt lite kanel också vilket gifter sig så bra med choklad och apelsinsmaken. Konsistensen på dessa tryfflar blir sådär perfekt len och krämig med en kraftig chokladsmak och en underbart god eftersmak av apelsin och kanel. Absolut inte så att det tar över utan precis lagom. Jag älskar dessa och är säker på att du också skulle göra det! 🙂

Detta behöver ni:

300 g mörk choklad av fin kvalitet

1,5 dl vispgrädde

rivet skal från en halv apelsin

1 msk färskpressad apelsinsaft

1 tsk kanel

Kakao att rulla tryfflarna i

Värm grädden i en kastrull och hacka chokladen under tiden. När grädden börjat sjuda, ta bort från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills du får en jämn smet och tillsätt sedan apelsinskal, apelsinsaft och kanel och rör om tills tryffeln får en jämn och fin bladning. Häll upp i en bunke och låt stelna i kylen innan du gör bollar och rullar dem i kakao.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.