Hej allihopa!
Va härligt med fredag! Ja får alltid en sån härlig känsla i kroppen när denna dag kommer. Jag kan däremot inte ta helt ledigt denna helg då jag har inlämningar och tenta som väntar nästa vecka men jag ska försöka ta en dags ledigt iallafall. Mannen min är ledig idag och faktiskt hela helgen vilket händer nästan aldrig. Känns lite typiskt att det är just denna helgen då jag inte kan ta ledigt, annars hade vi kunnat hitta på något mysigt. Vi får ta igen det när han går på semester snart och då har vi massor av kul grejer inplanerade!
Nu tänkte jag tipsa er om en dessert ni skulle kunna göra till fredagsmyset ikväll. Nämligen min absoluta favoritdessert tillsammans med chokladfondant; Friterad camembert med varm hjortronsylt och friterad persilja…Mmm, de vattnas i munnen på mig bara jag skriver detta! 🙂 Det bästa av allt är att det är superenkelt att göra och är dessutom en vacker dessert att titta på.
Till två personer så behöver ni:
En rund camembert
Vatten
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl ströbröd
Frityrolja
Hjortronsylt
Färsk persilja
Skär osten i 4 bitar. Skölj dem i vatten och doppa sedan i vetemjöl. Viktigt att de blir ordentligt täckta! Doppa dem därefter i en skål med ett äppvispat ägg och doppa tillsist ner i ströbröd. Alla sidor måste vara ordentligt täckta annars kommer osten rinna ut när den friteras.
Fritera osten i 180 grader i frityrolja i ca 3 minuter. När osten är klar, häll i färsk persilja och fritera i 10 sekunder. Servera osten och persiljan med varm hjortronsylt.
Kram och trevlig helg på er!!