Förlåt för att de har varit lite tyst här inne. Jag har varit lite slö de senaste dagarna då jag åkte på någon lindrig form av matförgiftning men nu känner jag mig mycket bättre igen! Känner också äntligen lite mer sug efter mat och speciellt efter denna blåbärspannkaka som jag gjorde för någon vecka sedan. Perfekt till både lunch, mellanmål eller varför inte frukost? Smakar inte bara ljuvligt utan ser väldigt fin ut också med de smälta blåbären. Tacksam att göra också då den sköter sig själv i ugnen! Tror faktiskt jag ska svänga ihop en sådan nu 🙂
Till 4 portioner:
4 ägg
1,5 dl vetemjöl
2,5 dl mjölk
2,5 dl grädde
2,5 dl frysta blåbär
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Florsocker
Smör till stekpannan
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop ägg, salt, vaniljsocker, mjölk och grädde i en bunke. Sikta ner mjölet. Blanda tillsist ner de frusna blåbären. Smörj en stekpanna och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter tills den fått ordentligt med färg. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde 🙂