Hej från Malmö!
Nu är jag tillbaka i Skåne igen, solen skiner och jag har precis varit i Köpenhamn och sett Viktor göra sin debut med nya klubben. De vann med 1-0 så en jättehärlig start på säsongen!! Nu tänkte jag dela med mig av receptet på denna supersmarriga blåbärscheesecake som jag bjöd på uppe i stugan. Den här efterrätten är verkligen som sommar på ett fat, både i utseénde och smak! Blåbär ger en sådan vacker färg och smaken blev otroligt god med de två olika fyllningarna. Först en lite sötare fyllning med blåbär och sedan en lite syrligare variant på toppen. Passa på att göra denna nu de sista veckorna av denna sommar 🙂
Botten:
250 g digestive
100 g smör
Fyllning 1:
450 g Philadelphiaost
2,5 dl blåbär
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Fyllning 2:
2,5 dl creme fraiche
2,5 msk socker
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och krossa kexen. Blanda ihop smöret och kexen och tryck ut i en form. Grädda i 7-10 minuter.
Blanda samman allt till fyllning 1 tills de blir en slät smet. Häll ner i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllning 2 och häll ut över kakan. Sätt in i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 5 minuter.
Låt cheesecaken stå kallt. Den blir oftast som krämigast och godast om den får stå över natt. Servera gärna med färska blåbär och lite vispad grädde till!
Ska det vara färska blåbär eller kan man ha frysta? 🙂 Ser såå god ut!!
Helst färska men de går bra att använda frysta också 🙂 Tänk bara på att låta dem tina helt och få bort lite av vätskan innan du häller ner dem i smeten 🙂 Trevlig helg! Kram
Ser supergod ut!! Vad hade du för storlek på formen i diameter till denna cheesecake? 🙂
Tack!! Ja hade 24 i diameter 🙂 kram