Här kommer ett supergott recept på en hallonkaka toppad med vit choklad och mandelmassa! Perfekta till fikat 😉
För ca 25 st:
4 st ägg
5,5 dl vetemjöl
250 g smör
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
100 g riven mandelmassa
2 dl hallon
100 g vit choklad
Florsocker till garnering
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör och socker mjukt. Tillsätt 1 ägg i taget och rör om. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten under omrörning. Vänd till sist ner den rivna mandelmassan och grädden och rör om till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och häll därefter över hallon och grovhackad vit choklad. Sätt in i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp den i rutor. Sikta över lite florsocker. Klara att servera!
♥
Hej, jag har bakat dessa två ggr nu. Supergott! Dock så använder jag endast mandelmjöl och smeten blir då lite ”rinnig”. Har du tips på hur jag kan baka denna glutenfri och samtidigt få lite mer höjd på kakan? Tack!
Hej Marie! Vad roligt att du gillar dem! 🙂 Jag är dessvärre inte jättekunnig när det kommer till glutenfria alternativ men jag försöker fundera lite på vad som skulle kunna fungera. Har du provat att använda glutenfri mjölmix och potatismjöl? Jag skulle kunna tänka mig att om du använder 2/3 glutenfri mjölmix och 1/3 potatismjöl så kan du förhoppningsvis få lite mer höjd på kakan! Lycka till! Kram Hanna
Hej! Jag undrar bara vad du har för mått på långpannan? Ser underbart gott ut 🙂
Hej Matilda! 🙂
Jag har använt en som var 30*40 cm 🙂 Kram