Igår gjorde jag en av mina absoluta favorit desserter; Friterad camembert med varm hjortronsylt och friterad persilja. Mums!! Det är så gott att jag nästan blir lyrisk när jag äter det 🙂
Till två personer så behöver ni:
En rund camembert
Vatten
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl ströbröd
Frityrolja
Hjortronsylt
Färsk persilja
Skär osten i 4 bitar. Skölj dem i vatten och doppa sedan i vetemjöl. Viktigt att de blir ordentligt täckta! Doppa dem därefter i en skål med ett äppvispat ägg och doppa tillsist ner i ströbröd. Alla sidor måste vara ordentligt täckta annars kommer osten rinna ut när den friteras.
Fritera osten i 180 grader i frityrolja i ca 3 minuter. När osten är klar, häll i färsk persilja och fritera i 10 sekunder. Servera osten och persiljan med varm hjortronsylt.