Hej på er!
Hoppas ni haft en härlig onsdag hittills. Jag har precis bakat en omgång daimsnittar här hemma så hela lägenheten doftar ljuvligt nybakat. Detta var första gången jag provade på att göra dessa och de blev ruskigt goda. Den sega konsistensen tillsammans med den knäckiga och kolaaktiga smaken är underbar! Måste också säga att doften som skapades när de var i ugnen var bara de nästan värt att göra dem. Jag gjorde dessa lite tjockare för att få liten seghet i mitten istället för hårda rakt i genom. Hårda rätt i genom är super gott det med men idag fick dem bli lite segare 😉
Detta behöver du:
220 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 msk ljus sirap
200 g mjölkchoklad med daim-smak
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Häll sedan i den hackade chokladen och rör om. Dela på två och rulla ut till länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av en gaffel. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Vill man ha tunnare/hårdare snittar kan man göra 3 längder istället för 2!
Klart! 🙂