Spark i baken

Recept: rotsakssoppa med chiliräkor & svamp

Under en presslunch igår blev jag bjuden på en mycket god soppa tillagad av kocken Erik Brännström. Erik arbetar mycket för att barn ska hjälpa till i köket och tycka om det de lagar. Denna soppa passar således hela familjen. Fick med mig en lista på ingredienserna hem, men inte själva recepetet. Tror dock inte det är så svårt. Här nedan beskriver jag hur jag själv skulle göra – och jag tänker testa soppan inom kort då den passar bra nu på hösten.

1 morot
1 palsternacka
4 st mjöliga potatisar
1 l vatten
100 g svamp
100 g räkor
några gröna sparrisar
1 tsk chili
2 msk hummerfond
1 dl grädde

Dela rotsakerna i små bitar och koka upp dem i vattnet. När de är mjuka, mixa sönder dem med en mixerstav och blanda i grädde och hummerfond. Låt det hela puttra upp. Stek svamp och skivad sparris och häll sedan ner det i soppan. Blanda chilin med räkorna.

Häll upp soppa i djupa tallrikar och toppa med en hög chiliräkor i mitten. Servera med ett gott bröd till – och duka gärna med levande ljus för extra mycket mysfaktor i vardagen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica S

    Hej! Visst var soppan god? En av de godaste jag ätit på bra länge (någonsin?!)! Jag har faktiskt förberett soppan hemma (rotfruktsdelen) och vi ska äta det till middag imorgon, fast utan bröd men med våfflor, sylt och grädde efter 🙂 Är det torsdag så är det!
    Vad kul det var att ses även om vi inte hann talas vid så mycket. Hoppas vi ses snart igen! Jag ser mycket fram emot att få läsa din bok och hoppas givetvis på ett signerat ex!! Kram!