Frasiga fiskkakor med chilifräst broccoli – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Frasiga fiskkakor med chilifräst broccoli

fiskkaka

Jag fick så fina fisktips sist jag skrev om min favorit torsk med äggsås här i bloggen, och jag vet inte hur det är med er? Men jag har lätt för att fastna i lax i ugn-träsket. Inget fel med det, jag älskar lax, men det är gott med variation. Och ett av de fina tips ni kom med var frasiga fiskkakor med chilifräst broccoli – tack Kajsa! Jag lagade rätten här hemma för några dagar sedan och alla gillade det, enda barnanpassningen jag gjorde var att jag ångkokade egen broccoli till barnen, det hade nog blivit lite väl starkt med all chili och vitlök jag öste på våra frästa broccolibitar. Gott med hetta i munnen.

chilibroccoli

Hur som helst – testa detta goda recept, och har du en fiskrätt att tipsa om – in med den i kommentarsfältet tack.

Ingredienser:
3 dl ris
2 kokta, mosade potatisar
2 – 2 1/2 finstrimlade salladslökar
1 tsk salt
1 krm peppar
1 paket tinad hokifilé
1 tsk potatismjöl
1/2 dl ströbröd
500 g broccoli
1 röd chilifrukt (urkärnad och finhackad)
3 skivade vitlöksklyftor
olivolja till stekning
1 krm salt

Gör så här:
Koka riset. Blanda kokta, mosade potatisar (jag såg till att äta potatis kvällen innan så det fanns rester) med finstrimlade salladslökar, salt och peppar. Skär fisken, tinad och avrunnen, i bitar. Mixa till en färs med stavmixer och blanda i potatis och potatismjöl. Forma 12 små bollar, platta till dem lite och vänd i ströbröd.

Skär broccolin i mindre bitar och koka mjuka. Fräs chilifrukt och skivade vitlöksklyftor i olivolja cirka två minuter. Krydda med salt. Blanda fräset med broccolin. Stek fiskkakorna ca 3 minuter på varje sida i olivolja i en stekpanna. Servera med ris, sweet chilisås, japansk soja och gärna en citronklyfta.

fiskkakor

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara Jonsson

    Min favorit på tråkfirren Torskblock. Sätt på ugnen på 225. Tina fisken lagom. Skär i 4 delar (mitten och diagonalt gör jag) salta, bre på senap. Mixa en halv kruka basilika med skalet från 1/2 citron och 1/2 dl ströbröd. Fördela på fisktrianglarna. Hyvla över varsin skiva smör. Blanda nu 2 dl grädde 2 dl vatten, saften från citronen och en buljongtärning. Häll runtom fisken. Knö ner tomathalvor/kvartar (beroende på storlek) runt om i formen. Tomat är gott så knö på, minst en tomat var. In i ugnen 20-30 minuter. Servera med potatis eller ris.