Spark i baken

Starkare mamma på StrongMama

Ni som följer mig (@sparkibaken) på Instagram vet redan vad jag har pysslat med nu på förmiddagen. En timmes träning i form av passet StrongMama på SATS. Underbart skönt!

Passet är uppbyggt av cirkelträning med olika stationer. Många övningar där flera muskler kopplades in och där man själv kunde anpassa ansträngningsnivån enkelt. Under en minut jobbade vi per station, sedan tio sekunders vila. Detta körde vi två varv och därefter hann vi med ett kortare varv med 45 sekunder per station.

Samtidigt som vi mammor tränade låg barnen i mitten av salen. Tilde var lite gnällig i början. Detta trots att jag ammade strax innan. Men hon fick lite flaska som jag hade förberett och sedan sov hon skönt. Första varvet i cirkeln fick jag springa lite fram och tillbaka till henne innan hon kom till ro, men de två sista varven kunde jag enbart fokusera på träningen.

Träningen blir på barnets villkor, men hellre lite träning än ingen träning. Och jag fick till ett riktigt bra pass i slutändan. Känner att det här troligen kommer bli en ny onsdagsrutin.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jeanette

  Tycker StrongMama-passen är jättebra! men nu har jag har fått problem med ryggen så vågar inte gå… Började läsa din bok idag och oj vad jag känner igen mig!

 2. Anna - Yogamala

  Helt klart min filosofi också: ”träningen blir på barnets villkor” Och precis hellre lite än inget. Det sätter ju rutinen och suget att fortsätta röra på sig. Vilken härlig onsdagsrutin och alltid kul att komma ut och träffa andra människor i samma situation.
  Sen förändras ju livet hela tiden. Inget är densamma och vi är ju bra på att anpassa oss efter det.
  Har själv funderat lite på det här med att skapa bra rutiner idag… /Anna

 3. Josefine

  Känner väl igen det där med avbrott i träningen pga ledsen bebis. Jag resonerar precis som du: hellre lite träning än ingen träning. Vissa dagar blir det 5 minuter här och 5 min där. Andra dagar kan jag få hela 40 min i ett svep. Men barnen är små så kort tid. Snart nog blir de äldre och då får jag ta igen det jag missar nu. Kram

 4. Maria

  hej!
  Tack för en bra och inspirerande blogg.
  Nyfiken på om du helammar och när i såfall duintroducerade flaska. Har själv en liten som numera tar flaska men som vägrade hela första 6 månader. Vi började dock sent med det oxå då så många sagt att ”man” inte ska börja med flaska då det kan förstöra amningen. Nu lyssnade jag på det såklart då man är förstagångs mamma och de resulterade i att hon vägrade helt till 6 mån. Hur gjorde du? nyfiken inför vår nr2:-)
  MVH Maria

  1. Spark i baken

   Jag ammar till största del, men ibland får hon ersättning då hon haft lite problem i början att gå upp i vikt. Pumpar även ut så hon är van vid flaska. Har haft tur att hon gillar både bröst och flaska.