Spark i baken

Vallningsfria skidor – Atomic SkinTec

atomic

LÄNGDSKIDOR. Jag tycker om att åka längdskidor, men något jag inte gillar är att valla. Det är en hel vetenskap hur man får till vallan på bästa sätt, och även om jag har gått i korta vallaskolor ett par gånger i samband med skidåkning tycker jag det är krångligt. Dessutom är det kladdigt. När jag körde Tjejvasan för ett par år sedan åkte jag i skidor från Atomic som jag fick hjälp med att valla – ofta finns det service till det – men nu är jag glad över att ha hittat ett grymt alternativ och slippa ångesten över att kanske ha vallat fel när det är dags att åka längd.

Under vistelsen i Lindvallen förra veckan testade jag Atomics nya skida SkinTec som är en ny typ av vallningsfri skida. Det är en lättåkt, tyst och vallningsfri skida som passar bra till mina behov. Älskar att det bara är att dra på sig pjäxorna, hoppa upp på skidorna och ge sig ut i spåren – när det finns spår att åka i vill säga … Det blev bara några kilometers åkning för mig förra veckan, men jag hoppas att det ska bli några rundor till senare i vinter även om det just nu nästan är lite vårkänslor ute.

atomic_skin

Mamma fick ärva och åka på mina gamla Tjejvasan-skidor och jag gled fram på mina nya.

atomic1

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Låter väldigt praktiskt med vallningsfria skidor!! Jag har tejp på mina skidor, fungerar bra för mig som är total nybörjare. Var lätt att sätta dit och vad jag förstår behöver jag nu inte göra någonting förrän tejpen lossnar och det är dags att sätta dit ny. Smidigt!