Spark i baken

Recept: minipajer

Minipajer
Minipajer

Bloggläsaren Åsa är sugen på att göra dessa minipajer till sitt bröllop nästa vecka, och om det är fler som vill laga dem (är supergott på buffé), så kommer här receptet som jag hämtade från Bonniers kokbok.

Minipajer
Till 18 minipajer

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
75 g kylskåpskallt smör
3/4 dl lätt kesella

Finfördela smöret i mjölet för hand eller i matberedare. Tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i 18 engångsformar av aluminium. Låt stå i kylen 15-30 minuter.

Fyllning:
9 körsbärstomater (jag tog 18 och tog två halvor i varje)
3 ägg
1 dl mellangrädde
2 dl mjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar
4 dl riven lagrad ost
kvistar av färska örter, till exempel timjan, basilika, oregano, persilja (jag tog basilika)

Sätt ugnen på 225 grader. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Fördela osten i formarna och häll på äggstanningen. Lägg en tomathalva och en liten grön kvist i varje.

Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.