Bloggläsaren Åsa är sugen på att göra dessa minipajer till sitt bröllop nästa vecka, och om det är fler som vill laga dem (är supergott på buffé), så kommer här receptet som jag hämtade från Bonniers kokbok.
Minipajer
Till 18 minipajer
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
75 g kylskåpskallt smör
3/4 dl lätt kesella
Finfördela smöret i mjölet för hand eller i matberedare. Tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i 18 engångsformar av aluminium. Låt stå i kylen 15-30 minuter.
Fyllning:
9 körsbärstomater (jag tog 18 och tog två halvor i varje)
3 ägg
1 dl mellangrädde
2 dl mjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar
4 dl riven lagrad ost
kvistar av färska örter, till exempel timjan, basilika, oregano, persilja (jag tog basilika)
Sätt ugnen på 225 grader. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Fördela osten i formarna och häll på äggstanningen. Lägg en tomathalva och en liten grön kvist i varje.
Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Tack så jättemkt för receptet, här ska bakas pajer! (75 st)
Kram! Åsa