I goodiebagen som alla löpare på Tjejmilen fick när vi hämtade ut våra nummerlappar låg en Må Bra-tidning. Jag bläddrade i den och hittade ett recept som genast gjorde att det vattnade sig i munnen. Så tidigare i veckan lagade jag maten här hemma, och eftersom det blev supersmarrigt delar jag med mig av receptet här.
Chicken shiitake
recept för 4 portioner
600 g kycklingfilé
200 g skivad shiitake eller annan svamp (jag tog kastanjechampinjoner)
matolja
salt och svartpeppar
125 g snett skivad salladslök
2 tsk sesamolja
2 msk Furikakeblandning eller sesamfrön
Servera med: ris och teriyakisås.
Gör så här: Stek kyckling och svamp i matoljan, gärna i omgångar. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt salladslök, sesamolja och sesamfrön och stek ytterligare några minuter. (Jag hade även i ett par matskedar teriyakesås i stället för att ta det vid sidan om.)
Jag serverade färdigstrimlad vitkål till maten, en nyhet som ICA budat hem till mig för att testa.
Jag är helt såld på stekt vitkål. Helst i lite kokosolja. Har man lite tabasco på det så blir det ännu bättre.