Spark i baken

Ostkaka med keso

ostkaka1

OSTKAKANS DAG. Jag vaknar upp till träning (hej cykling och tennis!) och nyheten om att det är ostkakans dag idag. Tänk vad många maträtter som har ”sina egna dagar”. Kanelbullens dag är väl den som har störst genomslag, om man inte räknar fettisdagen (vet inte om det sista räknas som en matdag, semlor äts ju flera veckor i förväg av vissa). Ostkaka är något som jag äter i perioder, har alltid tyckt om kakan. Gärna ljummen med en klick grädde och färska bär. Senast jag åt ostkaka var efter Tjejmilen, ett lopp jag minns med både glädje och besvikelse, och idag tror jag inte heller att det blir någon ostkaka. Däremot blir det ost och kex till fredagsmyset ikväll, och kanske någon kladdkaka eller liknande till efterrätt.

Just nu är jag inne i en period då jag älskar att laga mat och baka och gärna tar mig tid att testa nya recept, jag har aldrig lagat egen ostkaka men är väldigt sugen på att testa det här receptet Ostkaka med keso, får se om jag ”firar” dagen i efterskott – tycker inte att det behöver vara särskilda dagar för att äta något, vi kan väl äta det när vi är sugna på det istället.

tjejmilen2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda Assarsson

    Ost & kex är så sagolikt gott 🙂
    Tjuvstartade helgen med att torsdagsmysa med det igårkväll… 🙂
    Brieost och fikonmarmelad…det funkar om man säger så 🙂
    Håller med om att man ska äta det man vill när man vill! Fast visst är det lite småkyligt med dessa olika dagar, firas allt som firas kan 🙂
    Ostkaka är gott! Men det får bli en annan dag för min del, kanske skulle ta och testa att göra en själv 🙂