Spark i baken

Naturligt proteinrik och mättande yoghurt

Provsmakning av Skyr yoghurt.

Skyr är en ny yoghurt på den svenska marknaden som lanseras i de flesta matvarubutiker vecka 45. Skyr kommer från Island och är naturligt proteinrik och mättande. Imorse anordnade de en pressfrukost där vi fick smaka yoghurten.

Min första reaktion när jag kände på konsistensen och smakade den var att det påminde väldigt mycket om kesella. Yoghurten är precis som kesella lite sträv i konsistensen och tjock och det tar längre tid än för vanlig yoghurt att äta och att brytas ner i kroppen.

Av de fyra smakerna som kommer lanseras till en början gillade jag vanilj och hallon/granatäpple bäst. Sedan hoppas jag att det kommer en naturlig yoghurt också framöver och det lät på tillverkarna som att det kommer att ske om produkten uppskattas av oss konsumenter.

Det går åt 3,5 liter skummjölk för att framställa en liter Skyr och eftersom grädden separeras bort blir det en fettfattig produkt. Istället blir proteinhalten hög och Skyr innehåller 16 g protein per portion och är tre gånger så proteinrik som liknande yoghurtar.

Jag gillade produkten och tycker den fungerar bra som mellanmål eller till frukost. Värt att testas när den kommer ut i butik. Men kesella med tinade bär fortsätter nog att vara min favorit om jag jämför de två produkterna i väntan på att den naturella Skyr lanseras.

Söt dekoration högst upp på yoghurten, här i hallon/granatäpple-smak.
Hallon/granatäpple, vanilj, blåbär och jordgubb.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elinjosefine

    Produkten har funnits i Norge ett tag. Tycker det är ett okej alt. i farten. Inte alltid man förberätt kesella m bär. Här finns den i naturll också.

    Hoppas du får en härlig helg 🙂

  2. monika gustavsson

    Lidls kesella med lite fun light i är det bästa mellanmålet jag vet! Lite hackade nötter på och det är fulländat!

    vh
    M

  3. Moa

    Spännande! Vilken kesella använder du, och toppar du med något mer än bär? (till mellis) Tror jag ska variera keson med mera kesella.

    Körde spinning medel idag på lunchen och tänkte på dig 🙂 Jobbigt… härligt pigg nu!!

    1. Spark i baken

      Jag kör med lättkesella och tycker det godaste är tinade bär. Hallon och lite kardemumma är gott, eller varför inte lite hackade nötter.

  4. pilla

    Det var typ det bästa Norge hade att erbjuda i matväg enligt min smak. Kommer definitivt INTE äta den igen dåjag föråt mig på det i våras. För sött även för min smak. Gillar naturella grejer mest.