När jag vaknade imorse och såg hur grått och trist det var utanför fönstret bestämde jag mig för att pigga upp morgonen med att baka scones innan det är dags att dra på sig regnkläder och ge sig ut. Jag följde ett klassiskt recept med smör, yoghurt, hälften mjöl och hälften dinkelmjöl fullkorn, salt och bakpulver. Penslade sedan bullarna med lite ägg för att få fin färg. 12 minuter i ugnen och frukosten var serverad!
Glenn passade dessutom på att göra juice med granny smith-äpplen, apelsin och lite citron. Lite för surt för hans och Charles smak – men perfekt enligt min.
Nu är vi mätta och belåtna. Snart väntar ett bloggmingel på Tekniska museet dit hela familjen ska och efter det går vi till Gärdet för att heja på tjejerna som ska springa (håller tummarna att vädret blir bättre). Ikväll blir det kräftskiva här hemma med några vänner. Fullspäckad rolig lördag helt enkelt.
Jag gjorde detsamma idag, efter morgonens löpning åkte sconesen i ugnen. Såå gott!! Ett tips om du vill pimpa sconesen någon gång är att blanda hackade hasselnötter och torkade aprikoser i degen/smeten, ljuvligt gott. Ha en skön dag!