Spark i baken

Lunchtips: blomkålsris, stekt lax och babyspenat

Blomkålsris

RECEPT. Med inspiration av ICAs pressträff för ett par veckor sedan har jag gjort en modifierad variant av deras blomkålsris i kokosmjölk. Helt enkelt för att jag inte hade alla ingredienser hemma. Blomkålsris är en ny favorit hos mig då det är knaprigt och lätt tar åt sig smak av olika kryddor. Jag stekte blomkålen i sesamolja ett par minuter och kryddade med salt och peppar. Under tiden skalade jag och rev 2 cm ingefära, pressade en halv lime, tog en matsked flytande honung samt en halv burk kokosmjölk och blandade ihop. Sedan blandade jag röran med riset och det fick stå och gotta ihop sig medan jag stekte lax och babyspenat som jag sedan serverade till. Väldigt smakrikt, gott och nyttigt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.