Spark i baken

Grova scones och helgfrukost

Idag överraskade jag och Charles Glenn med att baka grova scones och pressa juice till en härlig söndagsfrukost. Alltid mysigt att göra helgfrukostar lite extra speciella.

Sconesen gjorde jag efter ett recept från Bonniers stora kokbok som jag mixade till lite för att få in mer protein och göra dem något grövre än de jag bakade förra gången. Måste variera sig ibland. Så här såg min variant ut:

Grova scones 
50 g smör / en stor skvätt kesella 1%
3 dl yoghurt
4 dl dinkelmjöl
3½ dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna och nyp sedan ihop smöret och kesellan med dem. Tillsätt yoghurt (eller mjölk) och blanda till en bra smet. Forma bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med en ägg för fin färg och picka några hål med en gaffel. Efter 10-12 minuter är sconesen klara.

Till de nybakta sconesen serverade jag smör, ost och marmelad. Sedan blev det ett glas yoghurt med skivad banan och torkade granatäppelkärnor i förutom kaffe och juice.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Moa

    Vilken trevlig frukost! Min bestod bla av supergod fruktsallad, kokos, nötter,turkisk yoghurt och honung.. Smörgås och kokt ägg med kaffe 🙂 skönt med långfrukost… Ha en bra dag!