Spark i baken

Recept: Mustigt rör-ihop-bröd

Jag är verkligen inne i värsta baksvängen just nu. Hittar även något att tvätta eller fixa med här hemma varje dag – tror det är graviditeten som spökar. Känslan att vilja ”boa” och göra det fint hemma.

Idag blev det en lättbakad kavring vars recept jag hittade i en jultidning från ICA. Smakade brödet när det fortfarande var varmt till eftermiddagsfikat och jag älskade det! Här har ni det enkla receptet.

14 dl rågsikt
2 msk malda brödkryddor
1 msk salt
4 tsk bikarbonat
8 dl filmjölk
1 dl brödsirap

Smörj med matfett två avlånga bakformar som rymmer cirka 1 ½ liter. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap. Fördela degen i formarna.

Sätt in formarna i en kall ugn i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda bröden en timme. Stjälp upp bröden på galler.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Hej! Själv har jag bakat frö-knäckebrödet på samma sida i Icas tidning. Testa det!! Superenkelt och toppengott. Lycka till de sista veckorna! / Sofia