Jag är verkligen inne i värsta baksvängen just nu. Hittar även något att tvätta eller fixa med här hemma varje dag – tror det är graviditeten som spökar. Känslan att vilja ”boa” och göra det fint hemma.
Idag blev det en lättbakad kavring vars recept jag hittade i en jultidning från ICA. Smakade brödet när det fortfarande var varmt till eftermiddagsfikat och jag älskade det! Här har ni det enkla receptet.
14 dl rågsikt
2 msk malda brödkryddor
1 msk salt
4 tsk bikarbonat
8 dl filmjölk
1 dl brödsirap
Smörj med matfett två avlånga bakformar som rymmer cirka 1 ½ liter. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner filmjölk och sirap. Fördela degen i formarna.
Sätt in formarna i en kall ugn i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda bröden en timme. Stjälp upp bröden på galler.
Hej! Själv har jag bakat frö-knäckebrödet på samma sida i Icas tidning. Testa det!! Superenkelt och toppengott. Lycka till de sista veckorna! / Sofia
Tack för tipset. Håller med om att det receptet låter smaskigt också.
Det får jag nog testa i veckan 😀
Åh vilket underbart bröd 🙂 Mums !!
När är det tänkt att du ska få ??
Julafton är vårt datum, men jag hoppas på lite innan …
Så gott med nybakat bröd! Jag bakade Leilas filmjölkslimpa igår. Så god! Den kan jag rekommendera om du inte provat den tidigare. Se här: http://miasmil.blogspot.se/2012/12/filmjolkslimpa.html