Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Choklad- & myntaglass

Publicerad,

I väntan på att den härliga och sköna sommarvärmen ska återvända passar jag på att fylla frysen med hemmagjord glass. Denna gång blev det en choklad- och myntaglass. Mintsmaken blir inte så stark utan kan bara anas som en fräsch touch till chokladen. En kombination som blir riktigt bra.chokminticecream
Du behöver:

2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
5 äggulor
1 dl socker (rörsocker använde jag)
1 dl hackade myntablad
50 g mörk choklad

Gör så här:
Koka upp vispgrädde, mjölk och myntablad. Ta av från plattan. Dela chokladen i mindre bitar och smält den i gräddsmeten.Värm lite till om det skulle behövas för chokladen att smälta. (om man inte vill ha myntabladen kvar i smeten kan man sila bort dem, men jag valde att ha dem kvar för mer smak) Vispa äggulor och socker poröst. Klicka i äggsmeten i gräddsmetskastrullen under omrörning. Värm under omrörning till smeten har uppnått en lite tjockare konsistens. ca 80 grader, men man märker skillnad. Häll över smeten i en bunke med lock och låt stå i kylskåp över natten så att smakerna riktigt hinner gotta ihop sig.

Tillred smeten i glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner. Har man ingen glassmaskin får man röra om i smeten var 30 minut till den har blivit krämig. Sleva upp i en burk med lock och ställ in i frysen minst en timme.

Den här glassen fick inte riktigt lika höga betyg som jordnötsglassen, jag delade med mig av igår, men av mig får den en svag femma. Nästan toppnotering!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *