Choklad- & myntaglass – Det ljuva 40+ livet

Det ljuva 40+ livet

Choklad- & myntaglass

I väntan på att den härliga och sköna sommarvärmen ska återvända passar jag på att fylla frysen med hemmagjord glass. Denna gång blev det en choklad- och myntaglass. Mintsmaken blir inte så stark utan kan bara anas som en fräsch touch till chokladen. En kombination som blir riktigt bra.chokminticecream
Du behöver:

2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
5 äggulor
1 dl socker (rörsocker använde jag)
1 dl hackade myntablad
50 g mörk choklad

Gör så här:
Koka upp vispgrädde, mjölk och myntablad. Ta av från plattan. Dela chokladen i mindre bitar och smält den i gräddsmeten.Värm lite till om det skulle behövas för chokladen att smälta. (om man inte vill ha myntabladen kvar i smeten kan man sila bort dem, men jag valde att ha dem kvar för mer smak) Vispa äggulor och socker poröst. Klicka i äggsmeten i gräddsmetskastrullen under omrörning. Värm under omrörning till smeten har uppnått en lite tjockare konsistens. ca 80 grader, men man märker skillnad. Häll över smeten i en bunke med lock och låt stå i kylskåp över natten så att smakerna riktigt hinner gotta ihop sig.

Tillred smeten i glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner. Har man ingen glassmaskin får man röra om i smeten var 30 minut till den har blivit krämig. Sleva upp i en burk med lock och ställ in i frysen minst en timme.

Den här glassen fick inte riktigt lika höga betyg som jordnötsglassen, jag delade med mig av igår, men av mig får den en svag femma. Nästan toppnotering!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.