Det ljuva 40+ livet

Jordnötsglass med krossad choklad

Jag ska erkänna att jag inte är ett jättestort fan av jordnötter, men min sambo är. En av hans absolut bästa glassupplevelser var under vår resa till Rom när han åt Snickersglass. Den här glassen var framförallt till honom, men jag kan intyga att även för en icke-jordnötsfan blev den riktigt god.peanuticecreamDu behöver:

2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
5 äggulor
1 dl socker (rörsocker använde jag)
1 dl jordnötssmör
1 dl jordnötter osaltade
50 g mörk choklad

Gör så här:
Koka upp vispgrädde, mjölk och jordnötssmör. Ställ åt sidan för att svalna något. Vispa äggulor och socker poröst. Finhacka 1/2 dl av jordnötterna. Klicka i äggsmeten i gräddsmetskastrullen under omrörning. Värm under omrörning till smeten har uppnått en lite tjockare koncistens. ca 80 grader, men man märker skillnad. Rör i jordnötshacket. Häll över smeten i en bunke med lock och låt stå i kylskåp över natten så att smakerna riktigt hinner gotta ihop sig. Grovhacka resterande jordnötter och chokladen.

Tillred smeten i glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner. Har man ingen glassmaskin får man röra om i smeten var 30 minut till den har blivit krämig. Rör i jordnöts- och chokladhacket när glassen har gått klart i maskinen och ställ in i frysen minst en timme.peanuticecream-2Många mmmm och aaaahh från min familj – toppbetyg helt enkelt!

Servera med kolasås och vips så blir det Snickersglass.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.