Granskottssirap – Det ljuva 40+ livet

Det ljuva 40+ livet

Granskottssirap

Med en tomt full av granar som så här års har härligt ljusgröna grentoppar är det konstigt att vi aldrig tidigare har provat att utnyttja dessa resurser. Men någon gång ska vara den första och initiativet kom från Lillasyster, som plockade granskott för glatta livet.granskottMed lika delar granskott och socker och en hel del väntan och tålamod blir det granskottssirap.granskott-2Vi använde en blandning av strösocker och råsocker och varvade med granskott i en ren glasburk.granskott-4Burken står nu i ett soligt fönster och skakas plikttroget varje morgon direkt efter uppvaknandet av Lillasyster som tar uppgiften på största allvar.
Vi återkommer om ett tag med resultatet.
granskott-5Fick precis lära mig att det inte innefattas av allemansrätten att plocka granskott. Men om man frågar markägaren lite snällt borde det inte vara några problem. Det är ju inte som om att granarna kommer att dö ut. På vår tomt frodas de mer än väl.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.