Jag ska erkänna att jag inte är ett jättestort fan av jordnötter, men min sambo är. En av hans absolut bästa glassupplevelser var under vår resa till Rom när han åt Snickersglass. Den här glassen var framförallt till honom, men jag kan intyga att även för en icke-jordnötsfan blev den riktigt god.Du behöver:
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
5 äggulor
1 dl socker (rörsocker använde jag)
1 dl jordnötssmör
1 dl jordnötter osaltade
50 g mörk choklad
Gör så här:
Koka upp vispgrädde, mjölk och jordnötssmör. Ställ åt sidan för att svalna något. Vispa äggulor och socker poröst. Finhacka 1/2 dl av jordnötterna. Klicka i äggsmeten i gräddsmetskastrullen under omrörning. Värm under omrörning till smeten har uppnått en lite tjockare koncistens. ca 80 grader, men man märker skillnad. Rör i jordnötshacket. Häll över smeten i en bunke med lock och låt stå i kylskåp över natten så att smakerna riktigt hinner gotta ihop sig. Grovhacka resterande jordnötter och chokladen.
Tillred smeten i glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner. Har man ingen glassmaskin får man röra om i smeten var 30 minut till den har blivit krämig. Rör i jordnöts- och chokladhacket när glassen har gått klart i maskinen och ställ in i frysen minst en timme.Många mmmm och aaaahh från min familj – toppbetyg helt enkelt!
Servera med kolasås och vips så blir det Snickersglass.