Kokosglass med kokoskola
-
2 dl kokosmjölk
2 dl grädde
1/2 dl rostade kokosflingor
2 ägg
1 dl socker
kola
1 dl sirap
1 dl grädde
50 g smör
1 dl socker
1/2 dl rostade kokosflingor
Vispa ägg och socker poröst. Blanda kokosmjölk, grädde och kokosflingor i en kastrull – låt sjuda i fem minuter. Ta av från värmen. Rör i äggsmeten. Ställ kallt. Blanda alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning i ca 10 minuter tills önskad koncistens är uppnådd. Jag gillar min lite mittemellanlös. (gör kulprovet för att testa)
Häll den kalla glassmeten i glassmaskinen och kör till glassen blivit krämig. Fördela kokoskolan i den mjuka glassen och kör maskinen till glassen är klar.
Servera med maränger eller kanske färsk ananas.