Det ljuva 40+ livet

Cono Sur Blogger competition 2015

I fredags hade jag nöjet att få träffa mina medtävlande i Cono Sur Blogger Competition 2015. Tillsammans avnjöt vi en ljuvligt god meny med rätter som harmoniserade till Cono Surs vinutbud komponerad av Julius Wallmo på Restaurangakademien.
conosurconosur1Julius Wallmo från Restaurangakademien och Li Berger från Spring Wine hälsar välkomna och berättar om kvällens upplägg. Allt medan vi sippade på Cono Sur Sparkeling Brut och knaprade på rotfruktschips och nötter.

conosur2Flera moment av rätterna var förberedda av Restaurangakademin, men vi fick äran lägga den sista touchen. Vi gick självklart in för uppgiften och delade snabbt upp oss vid de fyra stationerna för att köra igång.

conosur3Här förbereds Råbiff på innanlår med potatisskum, bondbönor, krasse & picklad scharlottenlök. av bland andra Monika och Rebecca.

conosur4
Sandra och Linda ordnar med kantarellerna som ska vara till Kantarellrisotto med tryffel. Fjärde rätten på menyn. Anders dekorerar Kyckling- & anklevercreme på surdegskrutong med portvinskokt lök. Cattis & Karin preparerar Rimmad gös med skivad fårticka, krondillsemulsion och forellrom.
conosur6Pia skivar gös och Anna hackar lök.

conosur7Annette lägger äppelbitar på de små surdegskrutongerna med kyckling- & anklevercreme.
Till det här serverades Cono Sur, Gewurztraminer.

conosur8Till gösen som stod näst på tur drack vi Cono Sur, Single vineyard Organic Chardonnay. Därefter Cono Sur, Ocio Pinot Noir till Råbiffen och slutligen Cono Sur, Cabernet savingnon, Carmenere till Kantarellrisotton.
Sist men inte minst bjöds på en delikat liten dessert med sensommarhallon.

conosur5Tack Kinna, Agnieszka & Spring Wines för en trevlig kväll och ett fantastiskt arrangemang!

Rösta på din favorit fram till den 15 september i Cono Surs recepttävling här. Jag skulle förstås bli väldigt glad om du la din röst på min limebakade tork med räknudlar.

De tävlande är:

Lammracks med svartvinbärssås, krossad potatis med chevré och nässlor, kålrabbisallad med körvel och friterad rödbeta.
Karin Walker

Råbiff My Way
Magnus Reuterdahl

”Skogsfruns Oxfilépasta”
Michaela Ambjörnsson

Svartavinbärsfylld köttrulle med tillbehör
Sara Edman

Hett fläsklägg med tryffelpuré och rårörda lingon
Jessica Sundberg

Flädergravad lax med potatiskaka och bubbliga gurkkulor
Rebecca Saari

Calvados- och långpepparmarinerad kalv med hasselbackad jordärtskocka och morot samt gravad äggula och lökkräm
Hanna Nilsson

Ugnsbräserat lammbog med sötpotatis och bakade tomater
Håkan och Anki Mårtensson

Salsicciafylld salviakyckling med potatiskaka och grön valnötskräm
Pia Wall

Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor.
Sofija Torebo Strindlund

Grillad Lax med Basilika Sås
Lina

Limebakad torsk med räknudlar
Anna-Karin Sallander

Rimmad torskrygg,rödbeta,rödbetsjuice,fänkålsolja, gransirap och citron cest
Jimmie Göransson

Hälleflundra lättrimmad och med knaperstekt skinn, Pommes Anna, välstinkande vitvinssås, druv och fänkålssallad med vinmarinerade sultanrussin, friterade brysselkålsblad och granatäpple
Erik Hansson

Torskrygg med kokt potatis och riven pepparrot
Cattis Legelius

Färsk pasta med bacon,örter & skogens guld
Linda Karlsson

Grillad torskrygg med tryfflad palsternackspuré, fruktsalsa och örtsmör
Madeleine Landley

Persiljepesto Ceviche med Peruanska nyanser
Amanda Berg

Kanelmarinerad lammfilé med granatäppelsmör och chévrepuré
Sandra Callermo

Högrevsgryta med fräst svartkål och rökig paprikamajonnäs
Nina Wictorin

Soppgryta av härlig buljong med bönor, rotfrukter, tomater och kyckling med knaprigt skinn
Gunilla Blixt

Tortilla med Kryddiga Lammfärsjärpar och Myntacrème
Annette Holmblad

Äppelmustfylld kyckling med potatispuré, primörer och nästan bränd grädde
Anders Gustavsson

Lammracks med mullbärsglaze och parmesanpotatismos toppad med skogens guld
Anna Demirian

Krispiga Tostadas med räkor och fisk
Linda Wittek Råberg

Lammracks med potatiskaka och brynt morotskräm
Monika Hallberg

Helgrillad lammfiol med färsk ört och vitlök
David Sundgren

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.