Header Image

Det ljuva 40+ livet

Jag fyllde 40 år sommaren 2011 och så här är mitt liv på andra sidan kullen. Jag är sambo med D och tillsammans har vi två augustitjejer födda 2006 och 2008. Vi bor lite lantligt på Ingarö i Stockholms skärgård. När jag inte är på jobbet myser jag med familjen, fotograferar, pysslar, sjunger och tränar döttrar i friidrott. Om inget annat anges är alla bilder fotograferade av mig. <I>Kontakt:<BR> 40plus(at)outlook.com</I>

Kycklingcanneloni

Publicerad,

canneloniEn helt fantastiskt god middagsrätt om du frågar mig och den var även uppskattad av övriga familjen.

Kycklingcanneloni

  • 500 g kycklingfärs
  • 250 g champinjoner
  • 1 liten hackad rödlök
  • 100 g färst spenat
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 vitlöksklyftor
  • 10 färska lagagneplattor
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g riven ost
  • 1 kruka färsk timjan
  • Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingfärsen tillsammans med en vitlöksklyfta. Salta och peppra. Ställ åt sidan. Stek champinjoner, två pressade vitlöksklyftor och rödlöken i lite smör. Tillsätt spenat, creme fraiche, 1 dl riven ost och ca 1/2 kruka hackad färsk timjan, låt koka ihop. Rör i kycklingfärsen. Fördela blandningen på 10 färska lagagnepattor. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i en ugnssäker form.
    Koka upp kycklingbuljong och 3 dl vispgrädde i en kastrull. Rör i två msk maizena utrört i lite kallt vatten och låt koka några minuter. Tillsätt en dl riven ost och 1/2 kruka hackad färsk timjan smaka av med salt och peppar. Häll såsen över cannelonirullarna. Strö över resteranade ost och gratinera i ugnen i ca 30 minuter.
    Servera med en sallad.

    canneloni1#tafågelvägen

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *