Det ljuva 40+ livet

Kycklingcanneloni

canneloniEn helt fantastiskt god middagsrätt om du frågar mig och den var även uppskattad av övriga familjen.

Kycklingcanneloni

 • 500 g kycklingfärs
 • 250 g champinjoner
 • 1 liten hackad rödlök
 • 100 g färst spenat
 • 2 dl creme fraiche
 • 3 vitlöksklyftor
 • 10 färska lagagneplattor
 • 3 dl kycklingbuljong
 • 3 dl vispgrädde
 • 200 g riven ost
 • 1 kruka färsk timjan
 • Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingfärsen tillsammans med en vitlöksklyfta. Salta och peppra. Ställ åt sidan. Stek champinjoner, två pressade vitlöksklyftor och rödlöken i lite smör. Tillsätt spenat, creme fraiche, 1 dl riven ost och ca 1/2 kruka hackad färsk timjan, låt koka ihop. Rör i kycklingfärsen. Fördela blandningen på 10 färska lagagnepattor. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i en ugnssäker form.
  Koka upp kycklingbuljong och 3 dl vispgrädde i en kastrull. Rör i två msk maizena utrört i lite kallt vatten och låt koka några minuter. Tillsätt en dl riven ost och 1/2 kruka hackad färsk timjan smaka av med salt och peppar. Häll såsen över cannelonirullarna. Strö över resteranade ost och gratinera i ugnen i ca 30 minuter.
  Servera med en sallad.

  canneloni1#tafågelvägen

  Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

  Kommentarer

  Lämna ett svar

  Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.