Spark i baken

Recept: sommardessert

För några dagar sedan var jag och provsmakade ICAs sortiment Selection som kommer ut i butik vecka 36 i och med en nylansering. Produkterna är utvalda då de håller hög kvalitet och har mycket smak. Nya ICA Selection innehåller bland annat utvald olivolja från Italien, Spanien och Grekland, fylld färsk pasta, balsamvinäger, Kalamataoliver, tomater, naturbeteskött, färska korvar, honung, nypressad apelsinjuice, cantuccini och 70-procentig choklad.

Jag blev helt kär i en dessert som vi fick smaka under eventet. Då den passar utmärkt nu i jordgubbstider får ni receptet här. Kanske något att äta under midsommarhelgen?

Balsamicomarinerade jordgubbar med basilikacreme och cantuccini

8 portioner
Ingredienser:
2 dl creme fraiche
1 st kruka basilika
2-3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl Kesella 10 %
1 liter jordgubbar
1 msk balsamicovinäger
ca 15 cantuccini (italienska små mandelskorpor)

1. Mixa creme fraiche med basilikabladen (spara 8 små fina blad till garnering) i en mixer tills creme fraichen är ljusgrön. Blanda i florsocker, vaniljsocker och kesella.

2. Snoppa och skiva jordgubbarna, blanda dem med balsamicovinägern.

3. Krossa cantuccinin grov.

4. Fördela jordgubbarna i botten på 8 glas, lägg basilikacreme ovanpå jordgubbarna. Avsluta med krossad cantuccini, garnera med basilikabladen.

Smaskig sommardessert.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.