Spark i baken

Trött på att vara trött – bli pigg i höstmörkret!

Blutsaft

HÄLSA. Senaste veckan har varit väldigt grå. Det är knappt att jag har sett solen. När mörkret omsluter oss är det lätt att vi blir tröttare. Men det finns såklart en massa tips hur du kan bli piggare.

Träning ger dig mer energi, även om du är trött innan och knappt orkar dra på dig träningskläderna brukar energin rinna till någon minut in i passet och efter träningen kan du vara skönt trött i kroppen men samtidigt vara pigg i huvudet och känna att du får mer kraft – det är en konstig men häftig ekvation det där, träning tar energi men ger samtidigt ny.

Kosten påverkar tröttheten. Att se till att äta regelbundet och dricka vatten kontinuerligt under dagen är viktigt för att hålla blodsockerkurvan stabil och tillföra kroppen det den behöver. Starta med en bra frukost så får du en kickstart och även om det inte alltid blir de bästa matvalen under dagen, vi är alla mänskliga, så vet du i alla fall att frukosten var bra.

Brist på järn. När kvinnor är gravida får många rådet att ta järntillskott, under mina två graviditeter fick jag stora skillnader på mina järnvärden när jag började med tillskott. En populär produkt är Blutsaft som jag själv har tagit en shot av dagligen senaste veckan. Blutsaft är helt naturlig, skonsam mot magen och bidrar med järn och B-vitamin. Och det är verkligen inte bara för gravida, även vi kvinnor som är trötta och vet att vi har slarvat med kosten och inte fått i oss all järn vi behöver kan bli piggare med tillskottet. Hela 40 procent av kvinnor i fertil ålder beräknas ha järnbrist, och det är ju enkelt att råda bot på. Ni vet ju att jag förespråkar mat så långt det går, men ibland behövs en liten extra skjuts av något ämne, och äter du inte tillräckligt av spenat, lever och annat järnrikt kan det vara bra med tillskott. Och jag vill fortsätta känna mig pigg trots att mörkret blir allt tätare. Det som jag tycker är intressant med Blutsaft är att det är en produkt som jag har återkommit till tidsvis under mitt liv, kommer ihåg att det under min uppväxt var mamma som köpte det till mig under trötta perioder.

Mikropauser gör dig snabbt piggare. Kroppen blir trött av att fastna i en och samma position framför datorn, upp och sträck på dig, gör någon övning där du kopplar in hela kroppen och sätt sig sedan igen med ny energi – och minskad risk för värk i kroppen.

Frisk luft är bra för oss. Denna årstid håller sig många av oss inomhus, men en promenad eller joggingtur – helst under de korta ljusa timmarna – ger massvis tillbaka!

Sov! Som småbarnsförälder kan det vara lite provocerande med ett tips om att sova, det är inte alltid vi själva som styr vår sömn. Men kanske kan du lägga dig en timme tidigare på kvällen för att få mer sömn? Eller om du bor med någon kanske ni kan ta varannan natt så att ni får sova utan att bli störda ibland.

Gör det du kan för att hålla dig pigg och ta hjälp om och när du känner att det behövs. Snart lyses mörkret upp av alla härliga juleljus samt förhoppningsvis av vita snötäcken.

——–

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Blutsaft. Mina åsikter är som alltid mina egna. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.