Spark i baken

The Project: Immersive Fitness

The Project: Immersive Fitness

Nu har jag fått tillgång till bilder från förra veckans PR-resa till London där Reebok och Les Mills arrangerat The Project: Immersive Fitness. Immersive Fitness handlar om att lägga till extra dimensioner till olika Les Mills-koncept. Genom att köra klasser i en studio med videoväggar och skapa 3D-effekter på olika sätt får alla som tränar nya upplevelser.

Under eventet fick vi testa cykling, bodycombat, grit, bodyjam och bodybalance och 3D-effekterna var väldigt olika och anpassade till varje träningsform. Vet inte om det är för att jag älskar cykling, men cykelklassen var den häftigaste upplevelsen för mig. Skrev lite om det här, det var en galen klass. Det var otroligt häftigt att se berget framför sig i dataspelsmiljön (se nedan), tävla mot motorcyklar (!) och svänga i kurvor. Jag stängde helt ute omvärlden, och känslan i kroppen var lite som att åka berg-och-dal-bana. Det sög till i magen när jag rundade ett krön och stundtals var jag tvungen att titta ner i golvet då jag nästan blev yr av alla intryck. Tiden flög förbi och jag tänkte knappt på att jag tränade. Hur kul som helst! Jag ville bara ha mer och mer och jag fick ett rejält sug efter att själv få möjlighet att instruera denna klass.

The Project: Immersive Fitness

I de andra klasserna slog vi ner objekt som kom flygande mot oss (bodycombat), hoppade åt olika håll och tävlade i lag (grit), hade dansparty (bodyjam) och kom ner i varv till olika vackra miljöer (bodybalance).

The Project: Immersive Fitness kommer turnera runt till olika länder och jag vet att det kommer hit i augusti (jippie!), men har inte mer info om det just nu. Förhoppningen är att träningsformen ska komma ut på träningsklubbar så småningom, Les Mills siktar på 2015, det är dyr utrustning, men jag hoppas att några köper in detta. Detta är ett roligt sätt att träna. Även om jag inte skulle vilja köra alla mina pass på detta sätt vore det kul som extra krydda någon gång i veckan.

The Project: Immersive Fitness

The Project: Immersive Fitness

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.