Avslutar söndagen men att publicera nästa veckas tävling, det är bara att börja tävla redan nu. Första pris i veckans tävling är fyra snygga frukostskålar från Iittala (värde 149 kr styck) och 10 värdekuponger på Havrefras. Andra pris är 15 värdekuponger på Havrefras.
För att tävla:
– kommentera i detta inlägg hur du äter dina havrefras.
– senast sön 2 okt kl 12:00 behöver jag ditt svar, då utser jag vinnarna.
Lycka till!
Jag äter mina havrefras tillsammans med lättfil eller iskall mjölk, variation på goda bär eller sylt! 🙂 Kan även blanda i lite solrosfrön och nötter ibland.. Det är jätte gott med en härlig variation!!
Jag älskar att äta havrefras med bara massor av mjölk! Ner i en stor skål å så på med massa kall härlig mjölk!!
Det bästa med havrefras är att dom både är goda sådär härligt krispiga som dom är när man precis hällt på mjölken OCH när de legat och gottat till sig och blivit mjuka. Det är få flingor som är goda efter en stund i filen/mjölken!
Only Iskall mjölk:)
Havrefras med mjölk och egenkokt krusbärssylt!
Jag äter mina kuddar när mamma inte ser
jag tar en näve som gärna vill bli fler
Tillbehör tycker jag är skumt
att inte få höra kuddarna frasa är dumt
Jag vill ha dem naturell
-varje kväll!
Jag äter mina havrefras med mjölk och färska hallon eller hemgjord hallonsylt.
Yoggi och Havrefras tidigt på morgonen med jucie, med en skön trendig snygg skål från Ittala gör att morgonen blir piggare att uppleva trots att
man börjar kl 0400!
Mina havrefras ska ätas med sojamjölk, en klick ekologisk blåbärssylt, lite kokosströssel och helst en gnutta solsken! Gudomligt gott 🙂
Jag åt alltid mina havrefras med mjölk, men då jag på sistonde blivit känsligare mot laktos funkar inte denna kombo längre utan nu kör jag på havrefras till havremjölk. Det smakar mycket havre.
Efter morgonrundan när höstdagen börjar vakna till liv,
stiger jag in i lägenheten med hungriga kliv.
En tallrik med iskall havremjölk, knapriga havrefras och egetplockade blåbär smakar härligt,
ja till frukost är det nästan oumbärligt 🙂
En liten komisk grej var att min fru (vi fick barn alldeles nyligt) hade världens gravidcravings på just havrefras och rädisor. Det var ett evigt knastrande och knaprande här hemma. Hon åt havrefrasen precis som de är, rätt ned med näven i förpackningen bara!
Traditionalisten i mig kräver en dos havrefras original med mellanmjölk var morgon enligt devisen ”less is more”.
Riktigt kall mellanmjölk, HavreFras och hemgjord hjortronsylt. Bättre än så blir det inte!
Jag äter mina havrefras med en färsk smoothie gjort på vaniljyoghurt, banan, blåbär och hallon med en stor tesked linfrön. En bättre frukost finns inte!
Iskall, ekologisk mellanmjölk, färska jordgubbar (skivas så att mjölken blir rosa) och toppar alltihopa med Havrefraskuddar.
Sen är det bara att dyka ner i skålen.
Jag äter havrefras med fil, banan, solroskärnor och linfrön. Gott och supermättande!
Havrefras ska ätas med mild lättyougurt med vaniljsmak,0,5%. Gärna med färska jordgubbar i eller hemmagjord jordgubbsylt.
enkla nettan
Havrefras + mjölk + banan eller jordgubb= <3 <3 <3
Till frukost: äppelmos i botten på en skål, toppa med havrefras och häll på så mycket mjölk som det får rum!
Havrefrasfrukost med vaniljyoghurt och äppelklyftor är jättegott!
Havrefras äter jag alltid till frukost med fil och olika sorters frukt och bär. Blåbär är en favorit!
Jag kan äta havrefras precis som det är men kompletterar gärna med naturell yoghurt och bananskivor. Jättegott!
Havrefras måste jag ha innan jag går till skolan och innan jag lägger mig på kvällen!
Jag äter det helst med kylskåpskall fil och varierar med bär efter årstiden, färska bär från trädgården på sommaren och olika sorters frukt på vintern
Hallonfil, havrafras som jag toppar med hallon på. Det kan inte bli bättre.
Jag äter havrefras med en klick äppelmos och sedan pudrar jag över lite kanel. Det är super gott!
Havrefras med vaniljyoghurt går inte av för hackor! Min favvofrukost!
Helst äter jag havrefras med naturell yoghurt och äppeltärningar. Lite kanel på och jag har en supergod frukost!
Jag gillar att äta havrefras med min hemgjorda hallonsylt och en skivad banan. Mums!
Havrefras har alltid genom livet varit kalas.
Jag kombinerar gärna de goda kuddarna med olika typer av ”power bär” som Gojji, havtorn, blåbär, jordgubbar och banan brukar jag också ibland använda, ibland äter jag det med mjölk och ibland med fil eller youghurt naturell.
Det är en bra och energirik frukost, som ger en bra start på dan…
Då orkar jag,gymma, hoppa löpa, och stöta kula slita ut varenda sula, sedan jag pustar ut och är i kropp och själ skönt slut!
Med iskall filmjölk och massor av strösocker på. Det är en klassisk frukost som pappa invigde mig i när jag var liten (på 80-talet var det inte lika inne att äta nyttigt). En onyttig klassiker men den står sig. Nu försöker jag att minska ner på sockret ”kuddarna” är ju så goda ändå = )
Över fil med ekologisk havrefras, skivad banan, russin och tranbär ringlar jag honung. Ibland toppar jag med kanel.
Jag älskar Havrefras! Till frukost brukar jag tärna ett äpple i en skål och toppa det med branflakes och Havrefras samt frysta blåbär och mjölk. Smaskens!
Jag doppar dem i min chokladfondue vid fredagsmyset! Oslagbart gott!
Jag äter mina havrefras med endast mjölk, det behövs inget mer för en underbar frukost!
Åhh jag är gärna med! Jag slutade äta frukost när jag var 11 år, men när jag förra året blev gravid så var det helt uteslutet att skippa frukosten. Jag var ju hungrig HELA TIDEN. Nu är jag så van att jag skulle aldrig kunna klara mej utan att äta en ordentlig frukost varje morgon 🙂
Mina havrefras äter jag med en skål youghurt med vanilj- och hjortronsmak. Fantastiskt gott!
Kram, Ingrid
Jag äter dem med iskall mjölk och flytande honung ringlades över. Brukar även ha lite sesamfrön och linfrön för att göra det extra nyttigt. Så smaskens!!
Jag äter mina havrefras med havredryck och hjortronsylt! Mums. Perfekt att Havrefrasen är mjölkfria
Havrefras är perfekt på småtimmarna när vi gått nattronden på jobbet. Jag har alltid med mej en burk soygurt toppat med frysta bär och en burk havrefras toppat med strödadlar. Bara att blanda och äta! Snällt för magen också för en skiftarbetare.
Havrefras har varit mina favvoflingor sedan 80-talet!
Jag äter mina havrefras med kall mjölk och mormors hemlagade äppelmos. Hur gott som helst och påminner om när jag var liten 🙂
Jag äter mina Havrefras med mjölk och helst färska hallon!
jag äter havrefras tillsammasn med fil ,ibland mjöälk,jag tycker det är gott med vilket som till det för att havrefras är så gott i sig helt enkelt,jag e en gravid tjej som älskar havrefras ,så tummen upp
Hej!
Jag äter mina havrefras med vanlig filmjölk eller vanlig mjölk! Trevligt med lite variation. Sen brukar det vara olika havrefras, ibland råg, med jordgubbar eller neutrala.
Ja min Havrefras äter jag med fil och färksa bär ffrån trädgården när det är säsong annars blir det hemmagjord hallonsylt med vanilj. Mums !
Småbarnsmorsa som jag är, äter jag mina Havrefras efter att barnen nattats – enda sättet att få ha dem i fred för små nävar som gärna plockar åt sig så mycket flingor som möjligt ur mammas skål…
I min frukost yoghurtskål får mina havrefras sällskap av linfrön, pumpakärnor,valnötter och kanel. Färsk frukt alt bär eller en klick sylt om det är bråttom.
Vid mellanmålet blandar jag havrefras med lite kvarg och keso samt en näve nötter.
Gillar doften av havrefsas, krispigheten och att självfallet smaken 🙂
När morgonen gryr och jag efter frukosten gnyr… Blir jag så glad när jag i skafferiet tittar in… och ser där en paket med havrefras som jag blandar med yoggi, frukt och bär.. (gör även en talrik till han jag har kär)
Avnjuter dom i bästa morgonstunden, pigg och rask jag nu efter detta är… Kommer ALDRIG sluta med det här!=)
Hejsan!
Jag äter rågfras med havremjölk eller med laktosfri naturell yoghurt med färska bär eller en skivad banan i! 🙂
Hej!
Jag äter mina harefras tillsammans med havremjölk eller filmjölk och de bär eller frukt som jag är sugen på för dagen! Ibland åker några pumpa- eller linfrön ner i tallriken också!
Det räcker med enbart havrefrasen i A-filen,för dom är så goda i sig själva. Skulle förstöra smaken ifall jag blandade det med annat.
Mina havrefras äter jag alla tider på dagen,
för det passar så bra varje gång det suger i magen,
till frukost, middag och sent på kvällen,
jag blir lika mätt och belåten vid alla tillfällen!
Havrefras med jordgubbsbitar utgör min favoritportion,
och tillsammans med mjölk är det en perfekt kombination,
vars energitillskott verkligen faller mig i smaken,
och ger min motionsvilja en rejäl spark i baken!
Jag äter Havrefras när jag vill att det skall gå fort, men det ändå skall vara gott. Jag äter dem med någon matsked linfrön, häller över mjölk och så får det stå en liten stund, så kuddarna blir härligt sega.
Jag äter mina med fil, hemmagjort äppelmos och kanel. Det är perfekt med det frasiga mot de övriga smakerna!
Jag äter mina Havrefras med sked 🙂
jag äter dom med mjölk och lite skivad banan. Ibland brukar sonen och jag sitta o titta på tvn (på kvällarna när han är seg) och äta dom som dom är som snacks , MUMS =)
Tärna 1/2 äpple i små bitar, blanda med 2dl havregryn, och 1msk honung och 1dl vatten. In i micron i 1/2 min, full effekt. Ta sedan ut skålen och blanda i 1dl krossade havrefras. Toppa med mjölk och kanel, servera!
Haaj:) Jag äter mina havre(råg)fras med riktigt kall jordgubbsyoghurt ibland = GUDOMLIGT GOTT!! Vill jag lyxa till det ännu mer så brukar jag slänga på lite färska bär, men du skippar jag fruktyoghurten och kör naturell istället. MUMS
Jag äter mina havrefras i en skål med mjölk.. ibland lyxar jag till det med en skivad banan eller lite jordgubbssylt..
Är gärna med och tävlar, äter mina havrefras i tallrik tillsammans med mjölk. Kan även om man blir lite godissugen ta några havrefras och knapra på, som de är, direkt ur paketen
Finns inget godare än havrefras pà mornarna.
Jag äter mina havrefras tillsammans med fil och socker. Enkelt och gott. Ibland kan jag lägga i nàgra russin eller torkad banan. Vid sidan om äter jag en eller tvà ostsmörgàsar.
MVH
Jag rostar havrefras i ugnen för att få nötig smak, skär äpple i bitar och blandar ner allt i en skål med vaniljyoghurt. Det blir efterrätt redan till frukost!
Jag äter mina havrefras tilsammans med Davosgröt gjord kvällen innan, som jag sedan mixar med en matsked osötad sylt och fräsha bär, för till sist att toppa med kanel.
En enkel, snabb, nyttig och otroligt god start på varje morgon !
Jag är lite för en balans i livet. Så lite av allt är min melodi. I detta fallet tänkte jag rekomendera att lägga i lite Havrepuffar i kladdkakan. Ger ett gott krisp 🙂 Prova!
Jag äter mina havrefras som efterrätt 🙂 Här kommer mitt egenkomponerade favoritrecept:
Ingredienser
1 liter hallon
1 dl grädde
rivet skal från en lime
2 dl krossade havrefras
2 msk smör
2 msk sirap
Så här enkelt är det:
1. Hetta upp smöret i en stekpanna. Rör ner de krossade havrefrasen och låt dem få lite färg. Ringla över sirap. Dra pannan från värmen och låt svalna.
2. Fördela havrefrasen i efterrättsskålar eller snygga glas. Lägg på generöst med hallon och droppa över grädden smaksatt med rivet skal från en lime. Garnera med hela havrefras
Hej! Jag äter mina havrefras med fiberhavregryn och mjölk. Kall gröt skulle man kunna säga. Jag vet….jättetrist, men jättegott!
Anna
jag äter mina som snacks istället för chips!
Mjölk, linfrön, rostade solroskärnor, kanel, kardemumma och tärnad frukt – just idag gul kiwi och ett svenskt äpple!
Jag äter mina havrefras till frukost med fil och kanel, den absolut bästa frukosten som man aldrig tröttnar på!
Dessa har varit lite av en favorit redan sen man var liten och jag äter dom helst med iskall mjölk och hallonsylt ! Mmmm 🙂
Äter Havrefras med skivad banan och yoghurt + linfrön så magen blir extra glad. Att få äta detta i en vacker Iittalaskål vore trevligt!
Äter Havrefras varje morgon och eftermiddag, den perfekta frukosten består av havrefras med naturell yoghurt, toppad med linfrö och röda bär, i den frukosten är jag helt kär, till mellis blir det Havrefras med mjölk tillsammans med skivad banan och äpple, mums!! Havrefras går att variera i oändlighet och allt är lika gott, så nu hoppas jag att jag även får äta ur något flott!!
Jag är mina havrefras med enbart mjölk. Tycker de smakar så underbart gott i sig själva att man inte behöver mer.
Jag äter mina havrefras med mjölk och blåbär.Även med jordgubbar ibland.
Jag har aldrig ätit havrefras, men jag tror att de skulle vara goda tillsammans med mjölk, russin, skivad färsk persika och några blåbär!
Jag har ätit Havrefras så länge jag kan minnas, men för något åt sedan hittade jag min nya lilla vän Rågfras. Minst lika goda och något nyttigare. Toppen om ni frågar mig 🙂 Till kuddarna äter jag gärna verum hälsofil med blåbärssmak och toppar med några frusna blåbär. Smakar som glass och är precis lika gott varje morgon.
Jag äter mina ”kuddar” tillsammans med min 3-åriga son, bästa stunden på dagen. Tillbehören varierar men sällskapet är beständigt!
Jag äter havrefras i en skål med A-fil, gojibär och skivad banan, en perfekt frukost att starta dagen med!
Jah! Älskar havrefras! 😀
Åt just en portion kvällsmål bestående av fruktsmoothie (mango, banan, äpple, nektarin, grapefrukt, blåbär, hallon och ingefära i mixer till slät smoothie) och havrefras i det. Supergott! Senast igår åt jag ett mellanmål på förmiddagen med havrefras, då jag hade turkisk yoghurt och fil, kiwi i bitar, bananbitar och havrefras, med frön och kokosflingor på. Toppengott! 🙂
Jag gillar dem som de är men godast är de tillsammans med iskall mjölk och man får äta fort så de håller sig så där gott, härligt krispiga för uppblötta gillar jag dem inte alls…
Har länkat.
http://care69.blogspot.com/2011/09/2-okt-vinn-frukostskalar-och-havrefras.html
Havrefras ätes vintertid med fjällfil, russin och krossat linfrö. Sommartid gäller jordgubbar/blåbär (gärna båda när det går) och fjällfil.
Jag och min två åriga flicka äter dem som snacks. Frasigt och nyttigt!
Jag äter faktiskt Havrefras varje dag, tillsammans med A-fil. Ibland toppar jag med linfrön, solrosfrön och nötter.
Jag äter mina havrefras som dom är istället för chips 🙂
Ja äter mina havrefras med 3% mjölk och skivade bananer. Det enda som kan bli bättre är om jag får äta ur en fräsch Iittalaskål i stället för ur min gamla snusbruna tallrik.
jag vill gärna vara med och tävla.
Har alltid mina havrefras med turkisk yoghurt med honungssmak och hemmagjord äppelmos.
Det är riktigt gott faktiskt och det blir riktigt bra eftersom då blir det inte en massa socker som förstör havrfrasen.
Jeg og datteren (halvannet år) spiser de gjerne som de er, som snacks:) Ellers så spiser vi med yoghurt naturell eller med smakssatt yoghurt.
Jag äter havrefras som man ska: i bare. Mmm.
Jag äter mina havrefras med vaniljyoghurt med lite akacia honung ringlad ovanpå.
Jag är gärna med och tävlar! Jag äter mina Havrefras med lättmjölk och röda bär, färska jordgubbar på sommaren och frysta hallon på vintern. 🙂
Jag äter Havrefras tillsammans med fil, banan och russin.
Kontaktmejl: playnsee(at)hotmail.com
Jag tar dem på det enkla sättet: en hög Havrefras i skålen, täckt med (kall) standardmjölk. Det är nästan exklusivt, för jag äter så här så sällan.
Jag är gärna med och tävlar:)
Och jag äter helst mina havrefras med mjölk och nyplockade, nyskurna/hackade jordgubbar. Till det tar jag en skiva valnötssurdegsbröd (mumma!) med smör och en skiva cheddar ost. Det var typ det jag åt varje morgon i somras – så himla gott:)
Mina havrefras avnjuts ihop med fil, skivad nektarin och kiwi, mums så gott!
Godast med havremjölk, färskmalen kardemumma, och mogen, tärnad banan. Mmm!
Jag äter mina havrefras ihop med A-fil och blåbär och hallon på toppen. Det är smaskens!! Gärna efter ett träningspass eller som lite extra gott på kvällen.
Jag äter mina havrefras i lättfil tillsammans med någon tärnad frukt eller bär. Naturligt, fräscht och gott.
Här kommer min mailadress också =)
[email protected]
Jag äter mina havrefras med iskall mjölk och mängder med färska blåbär eller blåbärssylt!
Kram!
Brukar ha en skål med frasisar”ed framför tv´n och ett gls med mjölk eller juice vid sidan om. Gnaprigt ocg gott och nyttiare än annan snacks.
Hur jag äter mina Havrefras
beror på om det är vardag eller kalas
En vanlig frukost: med mjölk och banan
innan jag åker till jobbet i stan
Men på helgen blir det en lyxig dessert:
Havreswiss med grädde, glass och bär!
hej! Jag äter mina havrefras med yoghurt, en klick keso, jordgubbar eller med yoghurt, keso, frysta bär, lite hemmagjord musli och några russin 🙂
Jag äter mina havrefras med yoghurt och gärna med smak av hallon, det är mums. Då får jag också ett stort leende på läpparna för det är så gott.
Först en omgång naturell sojayoghurt,
på med delikata äppleltärningar från landstället,
några plommon från samma ställe,
pudra kanel och sist men inte minst (för minst av är nog kanelen ;-)) såklart: Havrefras.
Mums!
En stor klick grekisk yoghurt, flytande honung, en näve röda kärnfria vindruvor och havrefras……en oslagbar kombination!!!
Jag äter oftast med yoghurt och någon frukt i tex. kivi, banan eller jordgubbar.
När jag var barn ville inte mina föräldrar att jag skulle äta godis (diabetes i släkten). De tutade tidigt i mig att havrefras och frysta gröna ärtor var godis. Så jag äter alldra helst mina havrefras en och en… långsamt, älskar när de krasar mellan tänderna, den salta men ändå söta smaken som når gommen…
Om jag har något till blir det alltid mjölk och färsk frukt, gärna jordgubbar eller nektarin!
Redan då jag var liten så åt jag mina havrefras med iskall mjölk. Vilket jag även gör nu. Dock tillhör havrefras söndagsmornar då jag lyxar till det. Minns alla gånger när jag var liten då jag smög in i skafferiet och tog en näve havrefras och åt dem direkt. Inget jag fick göra utan skulle jag äta havrefras skulle det vara med mjölk 🙂
Med iskall mjölk och inget annat. Inget mer behövs! Om något ska tillsättas så är det en klick rårörd lingonsylt. Mums!
Som barn fanns dessa bara i ett exemplar,
idag flera sorter man har.
För sambon är det ett enkelt val,
han kör fortfarande orginal.
Jag själv har vidgat min vy,
och kör på rågfras som är ny.
Vi äter dem båda med samma tillbehör,
lättfil och hallon som man enligt oss bör.
Vi vill att även vår dotter för ”kuddarna” ska falla,
för detta är frukosten framför alla.
För krispighet man lär äta dem fort,
nu hoppas vi på att vinna presentkort!
Fina skålar! Jag äter mina havrefras med mellanmjölk (måste vara mellan) och björnbär, är det efter träning slänger jag ibland på lite havregryn för extra energi.
Jag äter mina med naturell yoghurt, kanel, lite blandade nötter och krossat kanelknäcke
HavreFras/RågFras är min bas i varje filtallrik. Till det äter jag massor av frukt och bär, frön, nötter, kanel osv. Ingen skål är den andra lik! Jag är helt enkelt förälskad i dessa små kuddar som flyter runt i skålen och de får mig fortfarande efter flera år av dagligt ätande att hoppa av glädje och njutning. 🙂
En evig kärlek skulle man lätt kunna uttrycka det.
Kram
Hej 🙂 Jag äter mina havrefras precis som dom är, direkt ur paketet, har inga direkta frukostskålar så brukar bli att lat som man är äter direkt ur paketet :*)
Jag äter havrefras med 9/10 fil och 1/10 smaksatt yoghurt, exempelvis skogsbär. Sedan brukar jag ta lite bär, gärna blåbär och hallon och strö över lite. Jag gillar de lite söta havrefrasen tillsammans med syrlig fil. Muums!
Hej!
Jag äter helst mina Rågfras med fil, skivad banan och en sylt av björnbär som jag själv plockat och kokat ihop. Om denna sylt inte finns blandar jag istället i lin- och solrosfrön tillsammans med klippta torkade aprikoser. Båda varianterna är goda eftersom de går i säsonger och det är ju charmen med det hela! 😀
Helt ärligt så har jag inte ätit havrefras sedan jag var barn så det är väl hög tid att köpa hem det igen (gärna med hjälp av värdecheckar! ;)). Helst skulle jag vilja äta det från de snygga frukostskålarna som lottas ut (*mer fjäsk* ;)) och då tillsammans med vaniljyoghurt, blåbär, banan och hallon! Det skulle bli en riktigt nyttig och fräsch frukost i min smak! Eller så skulle jag äta det efter ett svettigt träningspass.
Jag äter mina havrefras med trevligt sällskap, en stor kopp svart java, och förhoppningen om ännu en härlig dag!
Jag äter mina havrefras med enbart mjölk!
Med hjälp av tumme och pekfinger stoppar jag in en och en fraskudde ur skålen (Iittalas skulle funka ypperligt) in i munnen, blandar emellanåt upp med en jordgubbsbit (bästa smaken) och tar en och annan klunk kall mjölk ur glas bredvid. För vem vill ha havrefras som börjar tappa fraset?! Inte jag iallafall, även om det nu tycks finnas de som föredrar dem uppblötta istället för att njuta av dem när de är som bäst!
Rågfras med mjölk och frysta blåbär – så enkelt, så gott.
Jag äter mina havrefras med fil, kanel och liiiite farinsocker. Farinsocker ger så god smak av barndom från tiden då den kom kletig i bruna plastburkar 🙂 så det är ett måste.
Äter mina havrefras med norrisfil och hemmagjord jordgubbssylt
I lätt naturell yoghurt med färska hallon (frysta som jag tinat) på toppen 🙂
I farten, är jag rädd…;)
Mornar är inte min starka sida!
Jag äter helst mina Havrefras med skivade jordgubbar så läng edet finns att tillgå, sedan blir det med frysna blåbär elelr björnbär . Såklart riktigt mjölk till, nyttigt och gottigt både för gammal som ung.
Soyghurt, skivad banan, kanel och Havrefras. Så himla gott och bra till frukost eller mellis. Tack för en fin blogg1
Till frukost, mellanmål, lunch,brunch eller middagsmål-havrefras alltid magen tål!
Hej
Jag äter gärna mina med torkade jordgubbar och mjölk
Jag äter helst mina havrefras med naturell yoghurt, rivna äpple och massor med kanel. Mums!
I vanlig fil med kanel på 😀
Jag äter oftast mina havrefras tillsammans med en tsk krossat linfrö och kall mellanmjölk. Ibland skivar jag i en banan, vilket är riktigt gott. När jag får riktiga godissugattacker så kan en näve havrefras lindra!!!
= )
Jag antar att det låter äckligt, men jag gillar att låta mina ”Fraskuddar”( som jag sa när jag var liten) ligga en stund i mjölken så att de blir precis så lagom soggiga att man kan platta till dem med skeden, men med spänsten kvar liksom, och DÅ först äter jag.
Hur gott som helst.
Annars äter jag direkt ur kartongen, som godis. Mums… 🙂
helst i fruktyoghurt 🙂 men min son gillar att äta dem som de är, så ibland blir de bara eett snacks el mellis med bara dem 😉
Jag äter oftast mina havereras au naturelle, kanske med en skivad banan. När jag vill lyxa till det lite extra toppar jag med frön, nötter och/eller bär. Serveras med iskall mjölk eller youghurt, gärna vanilj. Det absolut VIKTIGASTE är att inte låta det bli stående så kuddarna mjuknar. Havereras måste ätas frasiga.
Åh, klart jag vill vara med och tävla!
Jag äter helst havrefras tillsammans med fil toppat med kanel och lite diverse goda frön, som linfrön t.ex. Till det har jag gärna ett sprött knäckebröd med keso och örtsalt på och så en stor kopp kaffe såklart. Mycket bättre start på dagen går inte att få.
Jag äter mina havrefras tillsammans med en krämig yoghurt med högre fetthalt (gärna grekisk eller turkisk) samt skivade jordgubbar och kiwibitar, viktigt att havrefrasen är uppe på yoghurten så den håller sig krispig och ”torr”. Kram!
Mina havrefrasfrukostar avnjuts bäst på balkongen en solig morgon med kvittrande fåglar och glada skratt!
Jag är gärna med och tävlar. Jag brukar inte äta havrefras men skulle gärna vilja testa. Tror det skulle kunna vara gott att toppa en smarrig smoothie med dessa för att göra den matigare. Visserligen skulle man behöva en sked då men det är ett mindre problem 🙂
Hej!
Jag äter havrefras med yoghurt och bär, helst färska jordgubbar!
Favoritblandning;
Havrefras,
färska björnbär,
hackade hasselnötter,
pumpakärnor,
vaniljyoughurt.
Mums!
Jag äter mina havrefras med filmjölk, ibland har jag naturell yoghurt för att variera lite. Ibland brukar jag tillsätta bär om jag har det hemma för att göra det extra godare.
Äter dom med sojamjölk/soyghurt och toppar ev med kanel 🙂
Tillsammans med vanilj youghurt och på sommaren färska bär. På vintern med frysta bär eller pulver som är frys torkat . Det finns att köpa flera olika smaker .
Jag äter mina havrefras med keso, mandlar, hallon, banan och linfrön. Mmmm!
Jag äter mina havrefras med skivade jordgubbar och kall mjölk på sommaren! Resten av året då det inte finns färska jordgubbar har jag oftast fil med skivad färsk frukt, oftast nektarin och lite pumpafrön på toppen! Supergott!
Varje frukost är kalas
när jag äter Havrefras
med mjölk och skivad banan.
Mitt ”Välkommen hela da´n”.
Havrefras funkar till så mycket goda saker. Helst tömmer jag upp de i en skål och äter som de är till fredagsmyset tillsammans med tända ljus, ett bra tv-program och pojkvännen. Lycka!
Jag äter mina havrefras med bollnäs fil, rostade nötter, torkad apricos, tranbär och blåbär
Hej!
Godast tycker jag Havrefras är tillsammans med filmjölk och skivad banan.
Jag är med & tävlar ,Havrefras med färska blåbär eller bitar av mango är väldigt gott christina olsson
Havrefras skall ätas precis som de är med iskall mjöl, underbart precis så men det som gör havrefras morgonen sådär speciell är omgivningen, de sommarmornar man kan sitta ute på balkongen eller allra helst ute på verandan på föräldrarnas gård i Skåne och titta ut över havrefälten gör sig förstås havrefras allra bäst…så kan man oftast även plocka till sig lite solmogna jordgubbar att toppa med…en frukost att påminna sig själv om i höst!
Jag äter helst mina havrefras, på sommaren med en sked solmogna jordgubbar och på hösten med ett rivet klarrött höstäpple. Alltid med lätt-youghrt och sällskap av en kopp kaffe. 😀
Jag äter mina havrefras tillsammans med mild naturell yoghurt och bär (hallon, blåbär el vad som finns att tillgå) Jag toppar med att ringla lite flytande honung över 😉
Bäst i test är minihavrefras i en stor tallrik nyponsoppa, kall mjölk & med torkade äppelbitar eller stora blåbär!
här hemma äter vi våra havrefras till den naturella yoghurten men den yngste 1,5 år (och även hans syskon ibland) äter det som godis! När syskonen äter fredagschips eller popcorn tar han en liten skål med havrefras och sitter och smaskar glatt 🙂
Jag äter mina havrefras med kall laktosfri mjölk. Så gott.
Hej!
Jag äter gärna mina havrefras tillsammans med egenplockade blåbär, skivad banan och kall mjölk. För lite extra lyx och energi lägger jag i lite valnötter och njuter i morgonsolen på verandan!
Jag ÄLSKAR Havrefras, godaste flingorna som finns! De är så goda att vanlig mjölk räcker, ibland tillsätter jag lite kräm. Perfekt att ha ett paket i hyllan på jobbet, antingen äta som snacks i handen el med mjölk innan träningen.
Jag äter mina havrefras med iskall mjölk. dessutom är det perfekt att ha med sig i en liten påse för min lille son att smaska på i vagnen!
Kul tävling! Ittala är en favorit i köksskåpen=)
Havrefras ska ätas med mango, från frysdisken går utmärkt då den kyler ned mjölken till härligt iskallt! Sedan föredrar jag att intaga detta utomhus, i solen med en bra bok. Men soffa, morgontidning och höstluft duger fint det med!
Havrefras gör sig bäst till en bas med naturell fil smaksatt med färska hallon eller blåbär. Till det en matsked krossad linfrö för bra fetter. Jag ströt gärna lite kanel över. För att göra frukosten komplett så äter jag ett kokt ägg samt dricker apelsinjuice och kaffe. På denna frukost står jag mig länge!
Så enkelt som möjligt; fil och kanel är enda tillbehören som krävs!
Jag äter mina havrefras på följande vis: yoghurt blandat med kesella med blandade bär och solrosfrön över det. Toppat med havrefras. Mmm..
Jag äter mina havrefras med iskall mjölk eller fil, bär och frukt och lite linför och nötter.
Ibland kan jag sitta på kvällarna och bara äta havrefras då jag är sugen på godis 🙂
jag krossar kuddarna lite innan jag slänger ihop dem med en stor klick kesella, linfrön, kokosflingor och blandade bär eller vad jag nu kan ha hemma, en kiwi kanske! Mmmm..
Äter dem med fil och frysta hallon. 🙂
Havrefras tillsammans med turkisk yoghurt, äpple och lite kanel. Supergott och man håller sig mätt länge!
Äter naturell yoghurt med någon sked egen hemmagjord hallonsylt med havrefras doppade i kanel sedan skivar jag banan över. Även mina småsyskon älskar havrefras. De har haft svårt at äta frukost på morgonen tidigare innan skolan. Men med havrefras så äter dom frukost och älskar det!
Och det skulle verkligen passa perfekt om jag vann skålarna eftersom jag ska flytta hemifrån på torsdag!
Kram
Men vaniljyoghurt, passionsfrukt och granatäpple! 🙂
Havrefras har varit mina favoriter sedan jag var liten! Då var det original som gällde med filmjölk och hallonsylt. Mmm, vattnas i munnen när jag tänker på det.
Nu gäller det dock att tänka på figuren så jag äter rågfras med sojamjölk och en banan till på vardagar. Väldigt gott- och nyttigt! På helgerna när jag har mer tid brukar jag spexa till det och äta mina rågfras med filmjölk och äppelmos!
Dessvärre äter jag mina rågfras i fula och tråkiga skålar från ikea så det vore ju ren lyx att få äta mina rågfras ur dessa fantastiska frukostskålarna!
fantastisk tävling!! Jag som alltid äter havrefras till Frukost, tillsammans med bollnäsfil och färska frukter/bär toppat med lite linfrön och en stor kopp med grönt te 🙂 Jag å mina syskonbarn kallar havrekuddarna för prinsesskuddar vilket blir mycket populärt och slinker lätt ner i magen på barnen! 🙂
Jag är också så glad för jag är 22 år å fick besked om 2 tumörer som hittats i min lever.. Tränar bra, äter gott å bra å njuter av livet. Men sommaren blev såklart en mardröm! Nu har jag kommit igång med träning igen, yippie och framförallt fått nya perspektiv på vad som egentligen är viktigt.. Min familj, mina vänner, njuta i nuet och må bra!
STORT LYCKA TILL ALLESAMMANS!!
Kramar Smulan
Med blåbär,mjök och frön- pumpa, solros och chia! Mums pånden!
Jag äter mina havrefras tillsammans med den bästa smoothien, gjord på färsk mango, banan, yoghurt och lite kvarg. Det hela toppas sedan med den stora favoriten, kanel 🙂
Inget fancy, bara puffar, naturell yoghurt o flytande honung. En toppenfrukost:)
Havrefras är min barndoms frukostar !!! Flingorna stod på bordet varje morgon och familjen mötte dagen tillsammans! Jag äter Havrefras än idag, och varierar mellan frukost och kvällsmål. De goda havrekuddarna smakar fantastiskt tillsammans med turkisk yoghurt och lite kesella, färska hallon, malen ingefära samt grapefrukt i tunna strimlor!
Hoppas få fortsätta njuta av detta i fina skålar lång tid framöver!
kram Maria
Helst äter jag min havre fras tillsammans med en blandning av turkisk yoghurt & fil toppat med skivad banan. Mums!
Har inte ätit såna sen jag var liten och då hade jag Havrefras i Bollnäsfilen med massor av socker på. Fast kanske åt jag dem också med mjölk ibland, bara helt casual.
Jag tycker havrefras gör sig bäst ihop med hemmagjort äppelmos, kanel, yoghurt och rostade valnötter. Mums! Tycker det är extra gott att varva ingredienserna i lager och äta i glas. Det gör att det nästan ser ut som en dessert!
Åå vilken bra tävling, älskar de skålarna och havrefras äter jag ofta till frukost.
Jag brukar äta mina tillsammans med ett tärnat äpple (passar ju bra nu när hösten närmar sig med stora steg), a-fil och kanel, ibland även med russin. Också super gott med banan, hallon, blåbär och naturell yoghurt.
Hejsan! Kul med tävling. =)
Jag tycker det är godast att äta mina havrefras tillsammans med skivad banan, kanel och fil…bättre kan det inte vara på morgonen!
På sommaren äter jag helst mina havrefras med jordgubbar från trädgården, och på vinter med mylta (jämtländska för hjortronsylt)! Mums!
Jag har inte ätit havrefras på säkert 22 år. Då åt jag dem med vanlig fil och kallade dem kuddar. De skulle dock endast ätas ur en rosa tallrik med mimmi eller Pippi sked.
Själv äter jag inte havrefras men barnen äter det gärna. Nu tillsammans med naturell yoghurt. När de var små åt de havrefras istället för godis – men det var innan de fick smak för riktigt godis. Nu för tiden skulle de tyvärr inte byta bort lördagsgodiset mot något, men det var bra så länge det varade 🙂 !!!
Jag avnjuter helst mina havrefras en sommarmorgon ute i gräset, i en skål toppade med jordgubbar. En sådan frukost är riktig sommar för mig!
Jag kör oftast rågfras men hade lika väl kunnat byta ut det mot havrefras! Äter mina med en tallrik naturell lättyoghurt, massa frukt (exempelvis kiwi, nektarin, persika…) hallon & blåbär, hackade mandlar och valnötter och så solrosfrön och pumpakärnor på det! Eventuellt lite kokosflingor också…
Hur gott som helst. Och NYTTIGT! 🙂
Helst äter jag mina med yoghurt, skivad banan, hackade rostade mandlar samt kanel på det – mums! Men ibland är de riktigt goda att avnjuta med bara iskall mjölk.
Jag äter helst mina havrefras med skivade färska jordgubbar och mjölk, mums!
Hej 🙂
Mina havrefras käkar jag tillsammans med fil och en klick äppelmos, alldeles ljuvligt gott 😀
Jag äter havrefrasen med mjölk och varierar frukterna från gång till gång. Det kan vara allt från banan, gojibär,ingefära och äpple eller hallon, apelsin,kanel och passionsfrukt. Och det viktigaste är att äta det tillsammans med min brorson som jag träffar så sällan eftersom vi bor 52 mil ifrån varandra. Jag försöker alltid ta till vara tiden med honom på bästa sätt och då är det ju bra att börja dagen med en skål med havrefras och sedan fara ut på massor av aktiva upptåg som är roliga för både mig och honom :).
Hej!
Jag äter mina havrefras tillsammans med ekologiskt norrskensfil och hemmagjord hjortronsylt =)
// Sandra
Med rårörda jordgubbar och kall mellanmjölk! Mmmm!
Jag hade älskat att vinna de fina frukostskålarna, hade varit perfekt att äta Havre Fras i 🙂
Jag äter havre fras i princip varje morgon tillsammans med vanlijyoghurt, lite bär och kanel. Blir en härlig smakkombo tillsammans med havre frasens krispighet.
För det mesta äter jag mina havrefras med ekologisk A-fil och hallon. Men lika gärna äter jag dem tillsammans med mjölk och russin. Ett perfekt litet mellanmål efter ett härligt träningspass! 🙂
Jag äter mina havrefras med lätt vaniljyoghurt och en skinkmacka på sidan av! Perfekt frukost och sååå god 🙂
Jag äter ofta havrefras, med a-fil och skivad banan. Alltid lika gott!
Jag äter helst mina havrefras i sällskap med min sambo och familj. Helst när vi har helgfrukost så man har gott om tid och kan njuta ordentligt och ha fil och massa goda näringssprängda färska bär till.
🙂
Mjölk, nyplockade blåbär och havrefras! Kan det bli bättre?!
Med mjölk eller fil och frukt eller bär, eller ha med och äta som de är om man ska iväg, passar egentligen till det mesta, mycket bra och funktionell flinga 🙂
Jag avnjuter mina älskade Havrefras (rågfras) tillsammans med naturell youhurt, frukosthjärtan, solroskärnor, krossade linfrön och färska hallon. Som pricken över i:et äter jag det med morgontidningen som sällskap. Åååh så gott!
Jag äter helst mina havrefras med vaniljyoghurt, kakaonibs och färska hallon!
Havrefras och mormors hemgjorda äpplemos och mjölk.
Jag äter mina havrefras med naturell laktosfri yoghurt och tinade bär av valfri sort, MUMS! 🙂
Jag äter dem tillsammans med min gamle vän yoghurtkvargen, toppat med säsongens frukter och bär (blåbär från landet kan det rymmas mycket av i frysen även när det inte är säsong för färska, mumma!) och lite linfrön som strös över. Tveksamt om det kan bli bättre än så.
Jag äter helst mina havrefras med iskall mjölk och skivade jordgubbar, eller blåbär! Mumma!
Jag äter dem helst med A-fil och skivade jordgubbar. Fast de passar med det mesta, tycker jag.
Min favoritfrukost är: ett äpple som jag skär i tärningar och pudrar med kanel, sedan in i micron och när det blivit varmt tar häller jag på naturell yoghurt och toppar med mycket havrefras-supergott!
Det låter kanske banalt, men jag äter mina havrefras precis som de är. Tycker inte att mjölk, yoghurt eller olika toppingar är överskattat, absolut inte, men det är såå gott att ta en näve och knapra på – naturella och så som de är:)
Mums filibabba!
Iittala skrivs med två i. 🙂
Jag äter mina havreftas i filmjölk med lite egenplockade blåbär på, enkelt men supergott och mättande! : )
Kan tycka att det är jättegott att byta ut chips och annat snacks och istället äta havrefras. Precis som dom är, utan nåt annat! 🙂
Kul med tävling!
Jag äter mina havrefras med iskall mjölk, enkelt men supergott! 🙂
//C
Hej!
Jag vill hemskt gärna vara med och tävla!
Jag äter mina havrefras (rågfras) tillsammans med fil, en klick kesella, lite musli, blåbär och lite kokosflingor på toppen. Min favorit frukost, såå gott!
Kram Emilia