Spark i baken

Tävling: frukostskålar och Havrefras

Vinn Havrefras.
Och snygga frukostskålar från Iittala.

Avslutar söndagen men att publicera nästa veckas tävling, det är bara att börja tävla redan nu. Första pris i veckans tävling är fyra snygga frukostskålar från Iittala (värde 149 kr styck) och 10 värdekuponger på Havrefras. Andra pris är 15 värdekuponger på Havrefras.

För att tävla:
– kommentera i detta inlägg hur du äter dina havrefras.
– senast sön 2 okt kl 12:00 behöver jag ditt svar, då utser jag vinnarna.

Lycka till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma L

    Jag äter mina havrefras tillsammans med lättfil eller iskall mjölk, variation på goda bär eller sylt! 🙂 Kan även blanda i lite solrosfrön och nötter ibland.. Det är jätte gott med en härlig variation!!

  2. Erika

    Jag älskar att äta havrefras med bara massor av mjölk! Ner i en stor skål å så på med massa kall härlig mjölk!!
    Det bästa med havrefras är att dom både är goda sådär härligt krispiga som dom är när man precis hällt på mjölken OCH när de legat och gottat till sig och blivit mjuka. Det är få flingor som är goda efter en stund i filen/mjölken!

  3. Rojda

    Jag äter mina kuddar när mamma inte ser
    jag tar en näve som gärna vill bli fler
    Tillbehör tycker jag är skumt
    att inte få höra kuddarna frasa är dumt
    Jag vill ha dem naturell
    -varje kväll!

  4. JH

    Yoggi och Havrefras tidigt på morgonen med jucie, med en skön trendig snygg skål från Ittala gör att morgonen blir piggare att uppleva trots att
    man börjar kl 0400!

  5. Jannie

    Mina havrefras ska ätas med sojamjölk, en klick ekologisk blåbärssylt, lite kokosströssel och helst en gnutta solsken! Gudomligt gott 🙂

  6. Moi

    Jag åt alltid mina havrefras med mjölk, men då jag på sistonde blivit känsligare mot laktos funkar inte denna kombo längre utan nu kör jag på havrefras till havremjölk. Det smakar mycket havre.

  7. Micke

    Efter morgonrundan när höstdagen börjar vakna till liv,
    stiger jag in i lägenheten med hungriga kliv.
    En tallrik med iskall havremjölk, knapriga havrefras och egetplockade blåbär smakar härligt,
    ja till frukost är det nästan oumbärligt 🙂

    En liten komisk grej var att min fru (vi fick barn alldeles nyligt) hade världens gravidcravings på just havrefras och rädisor. Det var ett evigt knastrande och knaprande här hemma. Hon åt havrefrasen precis som de är, rätt ned med näven i förpackningen bara!

  8. Lisa Magnusson C

    Traditionalisten i mig kräver en dos havrefras original med mellanmjölk var morgon enligt devisen ”less is more”.

  9. Antonia

    Jag äter mina havrefras med en färsk smoothie gjort på vaniljyoghurt, banan, blåbär och hallon med en stor tesked linfrön. En bättre frukost finns inte!

  10. Lena Eriksson

    Iskall, ekologisk mellanmjölk, färska jordgubbar (skivas så att mjölken blir rosa) och toppar alltihopa med Havrefraskuddar.
    Sen är det bara att dyka ner i skålen.

  11. nettan

    Havrefras ska ätas med mild lättyougurt med vaniljsmak,0,5%. Gärna med färska jordgubbar i eller hemmagjord jordgubbsylt.

    enkla nettan

  12. Kristina Gustafsson

    Till frukost: äppelmos i botten på en skål, toppa med havrefras och häll på så mycket mjölk som det får rum!

  13. Andy

    Jag kan äta havrefras precis som det är men kompletterar gärna med naturell yoghurt och bananskivor. Jättegott!

  14. Mackan

    Havrefras måste jag ha innan jag går till skolan och innan jag lägger mig på kvällen!
    Jag äter det helst med kylskåpskall fil och varierar med bär efter årstiden, färska bär från trädgården på sommaren och olika sorters frukt på vintern

  15. Mange

    Helst äter jag havrefras med naturell yoghurt och äppeltärningar. Lite kanel på och jag har en supergod frukost!

  16. Susannne Hedman

    Havrefras har alltid genom livet varit kalas.
    Jag kombinerar gärna de goda kuddarna med olika typer av ”power bär” som Gojji, havtorn, blåbär, jordgubbar och banan brukar jag också ibland använda, ibland äter jag det med mjölk och ibland med fil eller youghurt naturell.
    Det är en bra och energirik frukost, som ger en bra start på dan…
    Då orkar jag,gymma, hoppa löpa, och stöta kula slita ut varenda sula, sedan jag pustar ut och är i kropp och själ skönt slut!

  17. Josefine

    Med iskall filmjölk och massor av strösocker på. Det är en klassisk frukost som pappa invigde mig i när jag var liten (på 80-talet var det inte lika inne att äta nyttigt). En onyttig klassiker men den står sig. Nu försöker jag att minska ner på sockret ”kuddarna” är ju så goda ändå = )

  18. Tina

    Jag älskar Havrefras! Till frukost brukar jag tärna ett äpple i en skål och toppa det med branflakes och Havrefras samt frysta blåbär och mjölk. Smaskens!

  19. Ingrid

    Åhh jag är gärna med! Jag slutade äta frukost när jag var 11 år, men när jag förra året blev gravid så var det helt uteslutet att skippa frukosten. Jag var ju hungrig HELA TIDEN. Nu är jag så van att jag skulle aldrig kunna klara mej utan att äta en ordentlig frukost varje morgon 🙂

    Mina havrefras äter jag med en skål youghurt med vanilj- och hjortronsmak. Fantastiskt gott!

    Kram, Ingrid

  20. Ulrika

    Jag äter dem med iskall mjölk och flytande honung ringlades över. Brukar även ha lite sesamfrön och linfrön för att göra det extra nyttigt. Så smaskens!!

  21. Karin J

    Havrefras är perfekt på småtimmarna när vi gått nattronden på jobbet. Jag har alltid med mej en burk soygurt toppat med frysta bär och en burk havrefras toppat med strödadlar. Bara att blanda och äta! Snällt för magen också för en skiftarbetare.

    Havrefras har varit mina favvoflingor sedan 80-talet!

  22. Anna Nilsson

    Jag äter mina havrefras med kall mjölk och mormors hemlagade äppelmos. Hur gott som helst och påminner om när jag var liten 🙂

  23. Anette

    jag äter havrefras tillsammasn med fil ,ibland mjöälk,jag tycker det är gott med vilket som till det för att havrefras är så gott i sig helt enkelt,jag e en gravid tjej som älskar havrefras ,så tummen upp

  24. Elenora Gustafsson

    Hej!

    Jag äter mina havrefras med vanlig filmjölk eller vanlig mjölk! Trevligt med lite variation. Sen brukar det vara olika havrefras, ibland råg, med jordgubbar eller neutrala.

  25. Annchristin Holmlund

    Ja min Havrefras äter jag med fil och färksa bär ffrån trädgården när det är säsong annars blir det hemmagjord hallonsylt med vanilj. Mums !

  26. Mia

    Småbarnsmorsa som jag är, äter jag mina Havrefras efter att barnen nattats – enda sättet att få ha dem i fred för små nävar som gärna plockar åt sig så mycket flingor som möjligt ur mammas skål…

  27. Emma

    I min frukost yoghurtskål får mina havrefras sällskap av linfrön, pumpakärnor,valnötter och kanel. Färsk frukt alt bär eller en klick sylt om det är bråttom.

    Vid mellanmålet blandar jag havrefras med lite kvarg och keso samt en näve nötter.

    Gillar doften av havrefsas, krispigheten och att självfallet smaken 🙂

  28. Hanna Sensson

    När morgonen gryr och jag efter frukosten gnyr… Blir jag så glad när jag i skafferiet tittar in… och ser där en paket med havrefras som jag blandar med yoggi, frukt och bär.. (gör även en talrik till han jag har kär)
    Avnjuter dom i bästa morgonstunden, pigg och rask jag nu efter detta är… Kommer ALDRIG sluta med det här!=)

  29. Kajjan

    Hejsan!
    Jag äter rågfras med havremjölk eller med laktosfri naturell yoghurt med färska bär eller en skivad banan i! 🙂

  30. Louise

    Hej!
    Jag äter mina harefras tillsammans med havremjölk eller filmjölk och de bär eller frukt som jag är sugen på för dagen! Ibland åker några pumpa- eller linfrön ner i tallriken också!

  31. Ann

    Det räcker med enbart havrefrasen i A-filen,för dom är så goda i sig själva. Skulle förstöra smaken ifall jag blandade det med annat.

  32. Lina

    Mina havrefras äter jag alla tider på dagen,
    för det passar så bra varje gång det suger i magen,
    till frukost, middag och sent på kvällen,
    jag blir lika mätt och belåten vid alla tillfällen!
    Havrefras med jordgubbsbitar utgör min favoritportion,
    och tillsammans med mjölk är det en perfekt kombination,
    vars energitillskott verkligen faller mig i smaken,
    och ger min motionsvilja en rejäl spark i baken!

  33. Ola

    Jag äter Havrefras när jag vill att det skall gå fort, men det ändå skall vara gott. Jag äter dem med någon matsked linfrön, häller över mjölk och så får det stå en liten stund, så kuddarna blir härligt sega.

  34. Olof Forslund

    Tärna 1/2 äpple i små bitar, blanda med 2dl havregryn, och 1msk honung och 1dl vatten. In i micron i 1/2 min, full effekt. Ta sedan ut skålen och blanda i 1dl krossade havrefras. Toppa med mjölk och kanel, servera!

  35. ANNA

    Haaj:) Jag äter mina havre(råg)fras med riktigt kall jordgubbsyoghurt ibland = GUDOMLIGT GOTT!! Vill jag lyxa till det ännu mer så brukar jag slänga på lite färska bär, men du skippar jag fruktyoghurten och kör naturell istället. MUMS

  36. Jennie

    Jag äter mina havrefras i en skål med mjölk.. ibland lyxar jag till det med en skivad banan eller lite jordgubbssylt..

  37. liselotte

    Är gärna med och tävlar, äter mina havrefras i tallrik tillsammans med mjölk. Kan även om man blir lite godissugen ta några havrefras och knapra på, som de är, direkt ur paketen

  38. Sofie Lindholm

    Finns inget godare än havrefras pà mornarna.

    Jag äter mina havrefras tillsammans med fil och socker. Enkelt och gott. Ibland kan jag lägga i nàgra russin eller torkad banan. Vid sidan om äter jag en eller tvà ostsmörgàsar.

    MVH

  39. Helena

    Jag rostar havrefras i ugnen för att få nötig smak, skär äpple i bitar och blandar ner allt i en skål med vaniljyoghurt. Det blir efterrätt redan till frukost!

  40. Edvin Swenson

    Jag äter mina havrefras tilsammans med Davosgröt gjord kvällen innan, som jag sedan mixar med en matsked osötad sylt och fräsha bär, för till sist att toppa med kanel.
    En enkel, snabb, nyttig och otroligt god start på varje morgon !

  41. Sofie

    Jag äter mina havrefras som efterrätt 🙂 Här kommer mitt egenkomponerade favoritrecept:

    Ingredienser
    1 liter hallon
    1 dl grädde
    rivet skal från en lime
    2 dl krossade havrefras
    2 msk smör
    2 msk sirap

    Så här enkelt är det:
    1. Hetta upp smöret i en stekpanna. Rör ner de krossade havrefrasen och låt dem få lite färg. Ringla över sirap. Dra pannan från värmen och låt svalna.

    2. Fördela havrefrasen i efterrättsskålar eller snygga glas. Lägg på generöst med hallon och droppa över grädden smaksatt med rivet skal från en lime. Garnera med hela havrefras

  42. Anna E

    Hej! Jag äter mina havrefras med fiberhavregryn och mjölk. Kall gröt skulle man kunna säga. Jag vet….jättetrist, men jättegott!

    Anna

  43. Cilla

    Mjölk, linfrön, rostade solroskärnor, kanel, kardemumma och tärnad frukt – just idag gul kiwi och ett svenskt äpple!

  44. Lotte

    Äter Havrefras med skivad banan och yoghurt + linfrön så magen blir extra glad. Att få äta detta i en vacker Iittalaskål vore trevligt!

  45. Jessica Hellström

    Äter Havrefras varje morgon och eftermiddag, den perfekta frukosten består av havrefras med naturell yoghurt, toppad med linfrö och röda bär, i den frukosten är jag helt kär, till mellis blir det Havrefras med mjölk tillsammans med skivad banan och äpple, mums!! Havrefras går att variera i oändlighet och allt är lika gott, så nu hoppas jag att jag även får äta ur något flott!!

  46. Johanna

    Jag har ätit Havrefras så länge jag kan minnas, men för något åt sedan hittade jag min nya lilla vän Rågfras. Minst lika goda och något nyttigare. Toppen om ni frågar mig 🙂 Till kuddarna äter jag gärna verum hälsofil med blåbärssmak och toppar med några frusna blåbär. Smakar som glass och är precis lika gott varje morgon.

  47. Anna-Caritha

    Jag äter mina ”kuddar” tillsammans med min 3-åriga son, bästa stunden på dagen. Tillbehören varierar men sällskapet är beständigt!

  48. Signe

    Jah! Älskar havrefras! 😀
    Åt just en portion kvällsmål bestående av fruktsmoothie (mango, banan, äpple, nektarin, grapefrukt, blåbär, hallon och ingefära i mixer till slät smoothie) och havrefras i det. Supergott! Senast igår åt jag ett mellanmål på förmiddagen med havrefras, då jag hade turkisk yoghurt och fil, kiwi i bitar, bananbitar och havrefras, med frön och kokosflingor på. Toppengott! 🙂

  49. Anna

    Havrefras ätes vintertid med fjällfil, russin och krossat linfrö. Sommartid gäller jordgubbar/blåbär (gärna båda när det går) och fjällfil.

  50. Veronica

    Jag äter faktiskt Havrefras varje dag, tillsammans med A-fil. Ibland toppar jag med linfrön, solrosfrön och nötter.

  51. Lena

    Ja äter mina havrefras med 3% mjölk och skivade bananer. Det enda som kan bli bättre är om jag får äta ur en fräsch Iittalaskål i stället för ur min gamla snusbruna tallrik.

  52. Johanna

    jag vill gärna vara med och tävla.

    Har alltid mina havrefras med turkisk yoghurt med honungssmak och hemmagjord äppelmos.
    Det är riktigt gott faktiskt och det blir riktigt bra eftersom då blir det inte en massa socker som förstör havrfrasen.

  53. dina

    Jeg og datteren (halvannet år) spiser de gjerne som de er, som snacks:) Ellers så spiser vi med yoghurt naturell eller med smakssatt yoghurt.

  54. Ida

    Jag är gärna med och tävlar! Jag äter mina Havrefras med lättmjölk och röda bär, färska jordgubbar på sommaren och frysta hallon på vintern. 🙂

  55. Maria

    Jag tar dem på det enkla sättet: en hög Havrefras i skålen, täckt med (kall) standardmjölk. Det är nästan exklusivt, för jag äter så här så sällan.

  56. Ellen

    Jag är gärna med och tävlar:)
    Och jag äter helst mina havrefras med mjölk och nyplockade, nyskurna/hackade jordgubbar. Till det tar jag en skiva valnötssurdegsbröd (mumma!) med smör och en skiva cheddar ost. Det var typ det jag åt varje morgon i somras – så himla gott:)

  57. Jessica Sandahl

    Jag äter mina havrefras ihop med A-fil och blåbär och hallon på toppen. Det är smaskens!! Gärna efter ett träningspass eller som lite extra gott på kvällen.

  58. Marianne Eriksson

    Jag äter mina havrefras i lättfil tillsammans med någon tärnad frukt eller bär. Naturligt, fräscht och gott.

  59. Kia M

    Brukar ha en skål med frasisar”ed framför tv´n och ett gls med mjölk eller juice vid sidan om. Gnaprigt ocg gott och nyttiare än annan snacks.

  60. Karin

    Hur jag äter mina Havrefras
    beror på om det är vardag eller kalas
    En vanlig frukost: med mjölk och banan
    innan jag åker till jobbet i stan
    Men på helgen blir det en lyxig dessert:
    Havreswiss med grädde, glass och bär!

  61. Nina Levin

    hej! Jag äter mina havrefras med yoghurt, en klick keso, jordgubbar eller med yoghurt, keso, frysta bär, lite hemmagjord musli och några russin 🙂

  62. Lotta

    Jag äter mina havrefras med yoghurt och gärna med smak av hallon, det är mums. Då får jag också ett stort leende på läpparna för det är så gott.

  63. Hanna

    Först en omgång naturell sojayoghurt,
    på med delikata äppleltärningar från landstället,
    några plommon från samma ställe,
    pudra kanel och sist men inte minst (för minst av är nog kanelen ;-)) såklart: Havrefras.
    Mums!

  64. Sussi

    En stor klick grekisk yoghurt, flytande honung, en näve röda kärnfria vindruvor och havrefras……en oslagbar kombination!!!

  65. Johanna Jers

    När jag var barn ville inte mina föräldrar att jag skulle äta godis (diabetes i släkten). De tutade tidigt i mig att havrefras och frysta gröna ärtor var godis. Så jag äter alldra helst mina havrefras en och en… långsamt, älskar när de krasar mellan tänderna, den salta men ändå söta smaken som når gommen…
    Om jag har något till blir det alltid mjölk och färsk frukt, gärna jordgubbar eller nektarin!

  66. helena j

    Redan då jag var liten så åt jag mina havrefras med iskall mjölk. Vilket jag även gör nu. Dock tillhör havrefras söndagsmornar då jag lyxar till det. Minns alla gånger när jag var liten då jag smög in i skafferiet och tog en näve havrefras och åt dem direkt. Inget jag fick göra utan skulle jag äta havrefras skulle det vara med mjölk 🙂

  67. Malin

    Med iskall mjölk och inget annat. Inget mer behövs! Om något ska tillsättas så är det en klick rårörd lingonsylt. Mums!

  68. Emma-Lena

    Som barn fanns dessa bara i ett exemplar,
    idag flera sorter man har.
    För sambon är det ett enkelt val,
    han kör fortfarande orginal.
    Jag själv har vidgat min vy,
    och kör på rågfras som är ny.
    Vi äter dem båda med samma tillbehör,
    lättfil och hallon som man enligt oss bör.
    Vi vill att även vår dotter för ”kuddarna” ska falla,
    för detta är frukosten framför alla.
    För krispighet man lär äta dem fort,
    nu hoppas vi på att vinna presentkort!

  69. Anna

    Fina skålar! Jag äter mina havrefras med mellanmjölk (måste vara mellan) och björnbär, är det efter träning slänger jag ibland på lite havregryn för extra energi.

  70. Therese

    HavreFras/RågFras är min bas i varje filtallrik. Till det äter jag massor av frukt och bär, frön, nötter, kanel osv. Ingen skål är den andra lik! Jag är helt enkelt förälskad i dessa små kuddar som flyter runt i skålen och de får mig fortfarande efter flera år av dagligt ätande att hoppa av glädje och njutning. 🙂

    En evig kärlek skulle man lätt kunna uttrycka det.

    Kram

  71. Patrik Nilsson

    Hej 🙂 Jag äter mina havrefras precis som dom är, direkt ur paketet, har inga direkta frukostskålar så brukar bli att lat som man är äter direkt ur paketet :*)

  72. Klara

    Jag äter havrefras med 9/10 fil och 1/10 smaksatt yoghurt, exempelvis skogsbär. Sedan brukar jag ta lite bär, gärna blåbär och hallon och strö över lite. Jag gillar de lite söta havrefrasen tillsammans med syrlig fil. Muums!

  73. Ameli

    Hej!
    Jag äter helst mina Rågfras med fil, skivad banan och en sylt av björnbär som jag själv plockat och kokat ihop. Om denna sylt inte finns blandar jag istället i lin- och solrosfrön tillsammans med klippta torkade aprikoser. Båda varianterna är goda eftersom de går i säsonger och det är ju charmen med det hela! 😀

  74. Hanna

    Helt ärligt så har jag inte ätit havrefras sedan jag var barn så det är väl hög tid att köpa hem det igen (gärna med hjälp av värdecheckar! ;)). Helst skulle jag vilja äta det från de snygga frukostskålarna som lottas ut (*mer fjäsk* ;)) och då tillsammans med vaniljyoghurt, blåbär, banan och hallon! Det skulle bli en riktigt nyttig och fräsch frukost i min smak! Eller så skulle jag äta det efter ett svettigt träningspass.

  75. Maria

    Med hjälp av tumme och pekfinger stoppar jag in en och en fraskudde ur skålen (Iittalas skulle funka ypperligt) in i munnen, blandar emellanåt upp med en jordgubbsbit (bästa smaken) och tar en och annan klunk kall mjölk ur glas bredvid. För vem vill ha havrefras som börjar tappa fraset?! Inte jag iallafall, även om det nu tycks finnas de som föredrar dem uppblötta istället för att njuta av dem när de är som bäst!

  76. Janina

    Jag äter mina havrefras med fil, kanel och liiiite farinsocker. Farinsocker ger så god smak av barndom från tiden då den kom kletig i bruna plastburkar 🙂 så det är ett måste.

  77. Anneli

    Jag äter helst mina Havrefras med skivade jordgubbar så läng edet finns att tillgå, sedan blir det med frysna blåbär elelr björnbär . Såklart riktigt mjölk till, nyttigt och gottigt både för gammal som ung.

  78. suss

    Jag äter oftast mina havrefras tillsammans med en tsk krossat linfrö och kall mellanmjölk. Ibland skivar jag i en banan, vilket är riktigt gott. När jag får riktiga godissugattacker så kan en näve havrefras lindra!!!
    = )

  79. AnnaKaize

    Jag antar att det låter äckligt, men jag gillar att låta mina ”Fraskuddar”( som jag sa när jag var liten) ligga en stund i mjölken så att de blir precis så lagom soggiga att man kan platta till dem med skeden, men med spänsten kvar liksom, och DÅ först äter jag.
    Hur gott som helst.
    Annars äter jag direkt ur kartongen, som godis. Mums… 🙂

  80. Ylva

    Jag äter oftast mina havereras au naturelle, kanske med en skivad banan. När jag vill lyxa till det lite extra toppar jag med frön, nötter och/eller bär. Serveras med iskall mjölk eller youghurt, gärna vanilj. Det absolut VIKTIGASTE är att inte låta det bli stående så kuddarna mjuknar. Havereras måste ätas frasiga.

  81. Pia

    Åh, klart jag vill vara med och tävla!

    Jag äter helst havrefras tillsammans med fil toppat med kanel och lite diverse goda frön, som linfrön t.ex. Till det har jag gärna ett sprött knäckebröd med keso och örtsalt på och så en stor kopp kaffe såklart. Mycket bättre start på dagen går inte att få.

  82. Jeanette Carlsson

    Jag äter mina havrefras tillsammans med en krämig yoghurt med högre fetthalt (gärna grekisk eller turkisk) samt skivade jordgubbar och kiwibitar, viktigt att havrefrasen är uppe på yoghurten så den håller sig krispig och ”torr”. Kram!

  83. Camilla S

    Jag är gärna med och tävlar. Jag brukar inte äta havrefras men skulle gärna vilja testa. Tror det skulle kunna vara gott att toppa en smarrig smoothie med dessa för att göra den matigare. Visserligen skulle man behöva en sked då men det är ett mindre problem 🙂

  84. Amanda Bach

    Jag äter mina havrefras med filmjölk, ibland har jag naturell yoghurt för att variera lite. Ibland brukar jag tillsätta bär om jag har det hemma för att göra det extra godare.

  85. Ia

    Tillsammans med vanilj youghurt och på sommaren färska bär. På vintern med frysta bär eller pulver som är frys torkat . Det finns att köpa flera olika smaker .

  86. Ida Rindsäter

    Jag äter mina havrefras med skivade jordgubbar och kall mjölk på sommaren! Resten av året då det inte finns färska jordgubbar har jag oftast fil med skivad färsk frukt, oftast nektarin och lite pumpafrön på toppen! Supergott!

  87. Lisa

    Havrefras funkar till så mycket goda saker. Helst tömmer jag upp de i en skål och äter som de är till fredagsmyset tillsammans med tända ljus, ett bra tv-program och pojkvännen. Lycka!

  88. Charlotta Jönsson

    Havrefras skall ätas precis som de är med iskall mjöl, underbart precis så men det som gör havrefras morgonen sådär speciell är omgivningen, de sommarmornar man kan sitta ute på balkongen eller allra helst ute på verandan på föräldrarnas gård i Skåne och titta ut över havrefälten gör sig förstås havrefras allra bäst…så kan man oftast även plocka till sig lite solmogna jordgubbar att toppa med…en frukost att påminna sig själv om i höst!

  89. Jenny

    Jag äter helst mina havrefras, på sommaren med en sked solmogna jordgubbar och på hösten med ett rivet klarrött höstäpple. Alltid med lätt-youghrt och sällskap av en kopp kaffe. 😀

  90. Kajsa

    Jag äter mina havrefras tillsammans med mild naturell yoghurt och bär (hallon, blåbär el vad som finns att tillgå) Jag toppar med att ringla lite flytande honung över 😉

  91. Lizette

    Bäst i test är minihavrefras i en stor tallrik nyponsoppa, kall mjölk & med torkade äppelbitar eller stora blåbär!

  92. mathilda

    här hemma äter vi våra havrefras till den naturella yoghurten men den yngste 1,5 år (och även hans syskon ibland) äter det som godis! När syskonen äter fredagschips eller popcorn tar han en liten skål med havrefras och sitter och smaskar glatt 🙂

  93. Anette Johansson

    Hej!
    Jag äter gärna mina havrefras tillsammans med egenplockade blåbär, skivad banan och kall mjölk. För lite extra lyx och energi lägger jag i lite valnötter och njuter i morgonsolen på verandan!

  94. Therese

    Jag ÄLSKAR Havrefras, godaste flingorna som finns! De är så goda att vanlig mjölk räcker, ibland tillsätter jag lite kräm. Perfekt att ha ett paket i hyllan på jobbet, antingen äta som snacks i handen el med mjölk innan träningen.

  95. Martina

    Kul tävling! Ittala är en favorit i köksskåpen=)
    Havrefras ska ätas med mango, från frysdisken går utmärkt då den kyler ned mjölken till härligt iskallt! Sedan föredrar jag att intaga detta utomhus, i solen med en bra bok. Men soffa, morgontidning och höstluft duger fint det med!

  96. My

    Havrefras gör sig bäst till en bas med naturell fil smaksatt med färska hallon eller blåbär. Till det en matsked krossad linfrö för bra fetter. Jag ströt gärna lite kanel över. För att göra frukosten komplett så äter jag ett kokt ägg samt dricker apelsinjuice och kaffe. På denna frukost står jag mig länge!

  97. e.a.

    jag krossar kuddarna lite innan jag slänger ihop dem med en stor klick kesella, linfrön, kokosflingor och blandade bär eller vad jag nu kan ha hemma, en kiwi kanske! Mmmm..

  98. Emma Karlsson

    Äter naturell yoghurt med någon sked egen hemmagjord hallonsylt med havrefras doppade i kanel sedan skivar jag banan över. Även mina småsyskon älskar havrefras. De har haft svårt at äta frukost på morgonen tidigare innan skolan. Men med havrefras så äter dom frukost och älskar det!

    Och det skulle verkligen passa perfekt om jag vann skålarna eftersom jag ska flytta hemifrån på torsdag!

    Kram

  99. Olivia

    Havrefras har varit mina favoriter sedan jag var liten! Då var det original som gällde med filmjölk och hallonsylt. Mmm, vattnas i munnen när jag tänker på det.

    Nu gäller det dock att tänka på figuren så jag äter rågfras med sojamjölk och en banan till på vardagar. Väldigt gott- och nyttigt! På helgerna när jag har mer tid brukar jag spexa till det och äta mina rågfras med filmjölk och äppelmos!

    Dessvärre äter jag mina rågfras i fula och tråkiga skålar från ikea så det vore ju ren lyx att få äta mina rågfras ur dessa fantastiska frukostskålarna!

  100. SMULAN

    fantastisk tävling!! Jag som alltid äter havrefras till Frukost, tillsammans med bollnäsfil och färska frukter/bär toppat med lite linfrön och en stor kopp med grönt te 🙂 Jag å mina syskonbarn kallar havrekuddarna för prinsesskuddar vilket blir mycket populärt och slinker lätt ner i magen på barnen! 🙂
    Jag är också så glad för jag är 22 år å fick besked om 2 tumörer som hittats i min lever.. Tränar bra, äter gott å bra å njuter av livet. Men sommaren blev såklart en mardröm! Nu har jag kommit igång med träning igen, yippie och framförallt fått nya perspektiv på vad som egentligen är viktigt.. Min familj, mina vänner, njuta i nuet och må bra!
    STORT LYCKA TILL ALLESAMMANS!!
    Kramar Smulan

  101. Anna

    Jag äter mina havrefras tillsammans med den bästa smoothien, gjord på färsk mango, banan, yoghurt och lite kvarg. Det hela toppas sedan med den stora favoriten, kanel 🙂

  102. Maria Petri

    Havrefras är min barndoms frukostar !!! Flingorna stod på bordet varje morgon och familjen mötte dagen tillsammans! Jag äter Havrefras än idag, och varierar mellan frukost och kvällsmål. De goda havrekuddarna smakar fantastiskt tillsammans med turkisk yoghurt och lite kesella, färska hallon, malen ingefära samt grapefrukt i tunna strimlor!

    Hoppas få fortsätta njuta av detta i fina skålar lång tid framöver!

    kram Maria

  103. Agge

    Har inte ätit såna sen jag var liten och då hade jag Havrefras i Bollnäsfilen med massor av socker på. Fast kanske åt jag dem också med mjölk ibland, bara helt casual.

  104. Maja

    Jag tycker havrefras gör sig bäst ihop med hemmagjort äppelmos, kanel, yoghurt och rostade valnötter. Mums! Tycker det är extra gott att varva ingredienserna i lager och äta i glas. Det gör att det nästan ser ut som en dessert!

  105. Matilda

    Åå vilken bra tävling, älskar de skålarna och havrefras äter jag ofta till frukost.
    Jag brukar äta mina tillsammans med ett tärnat äpple (passar ju bra nu när hösten närmar sig med stora steg), a-fil och kanel, ibland även med russin. Också super gott med banan, hallon, blåbär och naturell yoghurt.

  106. Elin Andersson

    Hejsan! Kul med tävling. =)
    Jag tycker det är godast att äta mina havrefras tillsammans med skivad banan, kanel och fil…bättre kan det inte vara på morgonen!

  107. Maja Persson

    På sommaren äter jag helst mina havrefras med jordgubbar från trädgården, och på vinter med mylta (jämtländska för hjortronsylt)! Mums!

  108. pilla

    Jag har inte ätit havrefras på säkert 22 år. Då åt jag dem med vanlig fil och kallade dem kuddar. De skulle dock endast ätas ur en rosa tallrik med mimmi eller Pippi sked.

  109. Jessica

    Själv äter jag inte havrefras men barnen äter det gärna. Nu tillsammans med naturell yoghurt. När de var små åt de havrefras istället för godis – men det var innan de fick smak för riktigt godis. Nu för tiden skulle de tyvärr inte byta bort lördagsgodiset mot något, men det var bra så länge det varade 🙂 !!!

  110. Malin Burman

    Jag avnjuter helst mina havrefras en sommarmorgon ute i gräset, i en skål toppade med jordgubbar. En sådan frukost är riktig sommar för mig!

  111. Anna

    Jag kör oftast rågfras men hade lika väl kunnat byta ut det mot havrefras! Äter mina med en tallrik naturell lättyoghurt, massa frukt (exempelvis kiwi, nektarin, persika…) hallon & blåbär, hackade mandlar och valnötter och så solrosfrön och pumpakärnor på det! Eventuellt lite kokosflingor också…
    Hur gott som helst. Och NYTTIGT! 🙂

  112. A-M

    Helst äter jag mina med yoghurt, skivad banan, hackade rostade mandlar samt kanel på det – mums! Men ibland är de riktigt goda att avnjuta med bara iskall mjölk.

  113. frida

    Jag äter havrefrasen med mjölk och varierar frukterna från gång till gång. Det kan vara allt från banan, gojibär,ingefära och äpple eller hallon, apelsin,kanel och passionsfrukt. Och det viktigaste är att äta det tillsammans med min brorson som jag träffar så sällan eftersom vi bor 52 mil ifrån varandra. Jag försöker alltid ta till vara tiden med honom på bästa sätt och då är det ju bra att börja dagen med en skål med havrefras och sedan fara ut på massor av aktiva upptåg som är roliga för både mig och honom :).

  114. Sara

    Jag hade älskat att vinna de fina frukostskålarna, hade varit perfekt att äta Havre Fras i 🙂

    Jag äter havre fras i princip varje morgon tillsammans med vanlijyoghurt, lite bär och kanel. Blir en härlig smakkombo tillsammans med havre frasens krispighet.

  115. Dessi

    För det mesta äter jag mina havrefras med ekologisk A-fil och hallon. Men lika gärna äter jag dem tillsammans med mjölk och russin. Ett perfekt litet mellanmål efter ett härligt träningspass! 🙂

  116. Sofia

    Med mjölk eller fil och frukt eller bär, eller ha med och äta som de är om man ska iväg, passar egentligen till det mesta, mycket bra och funktionell flinga 🙂

  117. Lovisa

    Jag avnjuter mina älskade Havrefras (rågfras) tillsammans med naturell youhurt, frukosthjärtan, solroskärnor, krossade linfrön och färska hallon. Som pricken över i:et äter jag det med morgontidningen som sällskap. Åååh så gott!

  118. Sara

    Jag äter dem tillsammans med min gamle vän yoghurtkvargen, toppat med säsongens frukter och bär (blåbär från landet kan det rymmas mycket av i frysen även när det inte är säsong för färska, mumma!) och lite linfrön som strös över. Tveksamt om det kan bli bättre än så.

  119. Patricia

    Min favoritfrukost är: ett äpple som jag skär i tärningar och pudrar med kanel, sedan in i micron och när det blivit varmt tar häller jag på naturell yoghurt och toppar med mycket havrefras-supergott!

  120. felicia

    Det låter kanske banalt, men jag äter mina havrefras precis som de är. Tycker inte att mjölk, yoghurt eller olika toppingar är överskattat, absolut inte, men det är såå gott att ta en näve och knapra på – naturella och så som de är:)
    Mums filibabba!

  121. Emilia

    Hej!
    Jag vill hemskt gärna vara med och tävla!
    Jag äter mina havrefras (rågfras) tillsammans med fil, en klick kesella, lite musli, blåbär och lite kokosflingor på toppen. Min favorit frukost, såå gott!

    Kram Emilia