Spark i baken

Valentine Workout – bästa tipsen inför Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag

Imorgon är det Alla hjärtans dag. En väldigt kommersiell dag, men också ett bra tillfälle att uppmärksamma de som man tycker extra mycket om och att ta hand om sitt egna hjärta. Nej, det behövs varken blommor, choklad eller presenter för att visa någon att man älskar dem. Och vill man köpa något är det oftast mer uppskattat en dag när man inte ”förväntar” sig att få något. Trots detta vill jag ge några idéer med Alla hjärtans dag-fokus. Sedan kan du välja själv när/hur/om/varför du väljer att följa något/några av tipsen.

1. Konditionsträna! Ta hand om ditt egna hjärta genom att konditionsträna. Detta ska såklart göras regelbundet för bästa effekt, inte enbart en dag om året, men ge ditt hjärta extra mycket kärlek denna dag. Att träna är också ett bra sätt att träffa kärleken om du inte redan har gjort det, gymmet är ett av de vanligaste ställena att flörta på. Kanske testa ett nytt träningspass – Reebok och Les Mills bjuder in folk att träna gratis på 32 olika träningspass just imorgon under titeln Valentines Workout.

2. Blommor med extra mening. I Sverige köper vi runt 4 miljoner rosor i samband med Alla hjärtans dag. Men varför bara göra mottagaren av blommor glad när du även kan se till att blomsterodlarna i fattiga länder har det bra? Vill du köpa blommor, köp gärna Fairtrade-märkta (finns även andra gåvor med denna märkning).

3. Presenter som får dig att må bra. Som jag nämnde i punkt 1 är konditionsträning något jag vill slå ett extra slag för just på Alla hjärtans dag. Hjärtat är din viktigaste muskel! Till den hälsointresserade kanske ett hopprep kan vara en bra present, en blommig träningstopp, söt överdragströja till efter träningen, sköna strumpor – eller sportiga och snygga underkläder?

4. Dela dina fotografier! Bilder gör oss glada, och många av oss tar bilder dagligen med våra mobiler. Men hur många lämnar egentligen den digitala världen? Jag gör gärna förstoringar och sätter upp på väggen hemma eller ger som present till släktingar (mycket bilder på barnen). Perfekt presenttips – ganska billigt men kan ge ett stort värde hos mottagaren.

För fler tips, kolla gärna in mina bloggkollegor här på Loppi!

Jag önskar er alla en härlig dag imorgon, oavsett om du är singel eller tillsammans med någon. Oavsett om du firar litet eller stort. Var snäll mot ditt – och andras – hjärtan!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bosarve

    Kan bara hålla med om att det är viktigt att komma ihåg varandra varje dag, och inte bara idag! Dessutom är det ju så himla enkelt att ”bara” gå och köpa något i stället för att verkligen visa att man bryr sig om någon. Gillade tipset att ta hand om sitt eget hjärta extra mycket. Klokt!