Spark i baken

Öppen bondgård Gotland

Öppen bondgård Gotland

Jag tycker det är viktigt att visa barn var mat kommer ifrån, att mat inte bara är något som finns förpackat på hyllorna i affären. Numera när det finns både det ena och andra att få tag på i matväg tror jag det är bra att se hur riktig mat ser ut.

Idag var vi på besök på en bondgård i Lärbro här på Gotland. Varje onsdag har de öppet för allmänheten, de säljer hemmagjord fika, det är ponnyridning och små söta djur att titta på.

Nu går vi såklart inte och pratar om att djuren ska bli mat en dag när vi klappar deras päls, men att besöka bondgårdar, se välmående får, höns och grisar är nyttigt. Längre fram är det sedan barnens egna beslut om de vill äta kött eller inte, själv har jag valt att endast äta fisk, skaldjur och kyckling sedan flera år. Och jag kom ihåg att min bror när vi var små slutade äta kött (under någon vecka …) för att han tyckte synd om djuren. Oavsett vilket, det är härligt att besöka bondgårdar.

En toppenutflykt för oss storstadsbor. Dessutom var det riktigt god saffranspannkaka till fikat!

Öppen bondgård Gotland

Öppen bondgård Gotland

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mirja

    Nu måste jag fråga hur du resonerar när du väljer bort rött kött men inte kyckling? Det är ju den vidrigaste djurhållningen av alla, och nej jag är inte fanatisk vegan. Däremot äter jag sedan många år inte just kyckling medan vilt, lamm (köper från bekanta) och ekologiskt kött känns ok dock absolut inte varje dag.

    1. teresealven

      Jag har inte valt bort kött just för djurhållningen, men håller med om kycklinghanteringen. Däremot har jag funderat på att sluta med kyckling tidigare men tycker det är för gott.