Spark i baken

Träna bort mensvärk

svettig

Lika härligt rosaröd som mina träningskläder var jag i ansiktet efter ett intervaller på löpbandet på SATS Odenplan. Efter ett par timmars jobb tog jag nämligen en träningspaus för att bli av med min ryggvärk. Hur skönt som helst. Nu är jag lite personlig, men det bjuder jag på, första dagen på mensen har jag alltid sådan mensvärk, och det som funkar bäst för mig då är att träna bort det. Ett pass på cykeln eller i springskorna och jag mår mycket bättre hela dagen. Någon annan som känner igen sig?

Idag värmde jag upp tio minuter med lugn löpning på bandet, sedan körde jag intervaller på 3-4 minuter, en minut snabb gång och en minut lätt jogg mellan varje. Tappade räkningen efter ett tag men avslutade när jag var nöjd med min träning och småjoggade fem minuter som nedvarvning.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kari

    Med ålder (och preventivmedel) har min mensvärk nästan försvunnit helt. Däremot blir jag lite trött och hängig och då fungerar träning ganska dålig. Jag brukar försöka se till att jag har vilovecka när jag har mens eftersom vanliga pass blir lite slitiga då. Intressesant hur annorlunda våra kroppar reagerar!