Löpning i merinoull – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Löpning i merinoull

Löprunda på Djurgården med Icebreaker.

Nu har jag äntligen fått lite bilder så att jag kan skriva om gårdagens pressträff på Djurgården. Vi var ett gäng journalister och bloggare som träffades på Flickorna Helin & Voltaires café. Där fick vi byta om till Icebreakers löpartröja och sedan körde Rubin och Lisa från Running Sweden ett löppass med oss längst med kanalen. Drygt fem kilometer sprang vi och trots att det var lite småkyligt blev vi snabbt varma.

Jag har aldrig sprungit i en tröja gjord av merinoull förut, men det var riktigt skönt. Ullen binder inga bakterier, så du ska kunna svettas i tröjan och ha på dig den i flera veckor utan att tvätta den – om du nu skulle vilja det. Den ska i alla fall inte börja lukta till skillnad mot syntetiska träningskläder. De tunna fibrerna i tröjan gör att du håller dig varm när det är kallt ute och du håller dig sval i varmt väder. Det låter kanske konstigt att springa i ullkläder, men det här är inte en vanlig ulltröja. En rolig detalj är också att du kan spåra varifrån ullen i just din tröja kommer, i tröjan finns en lapp med ett nummer som du knappar in på Icebreakers hemsida. Då får du upp från vilken farm på New Zeeland just din tröjas ull kommer från.

Jag och Lovisa längst fram.
Löpning längst med kanalen.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. pilla

  Alltid spännande att läsa om produktutveckling inom textil. Läste faktiskt en del om merionull för några år sedan på Textilhögskolan men har aldrig associerat det till träningskläder.

 2. sara

  Spontan tanker, bör vi verkligen lyfta fram merinoullsprodukter med tanke på den fruktansvärda behandling de (allra flesta) utsätts för? Måste finnas andra produkter man kan använda? (för de som inte känner till det så flås merinofåren levande utan bedövning, en metod som kallas mulesing)

  1. Spark i baken

   Jag bollade frågan vidare till Icebreaker och fick detta svar: Detta är något som Icebreaker VERKLIGEN INTE gör. Icebreaker klipper sina får en gång per år under kontrollerade former och absolut ingen Mulesing – vilket idag är förbjudet. Icebreaker är ett transparent företag som värnar om sina djur som är deras levebröd. De arbetar tätt ihop med sina farmare och har kontinuerliga besök samt jobbar med sin Baaacode där man som konsument lätt kan söka sig till vilken merinofarm och under vilka förhållanden ullen tas fram genom en unik kod på varje plagg. Den gröna lilla lappen i plagget.

   Läs gärna mer på Icbreakers hemsida där de själva skriver om “How do we treat the animals”
   http://eu.icebreaker.com/Icebreaker-Ethics/how-we-treat-animals,en,pg.html