Spark i baken

Vegetariska vardagsrecept

green kitchen stories

Green Kitchen Stories är en oroligt inspirerande och snygg blogg/sajt med vegetariska recept som är känd över hela världen (med ursprung i Sverige – kul!). Nu har paret David Frenkiel och Luise Vindahl även släppt en kokbok – Green Kitchen Stories, läckra vegetariska recept. Jag tycker det är en positiv trend att allt fler väljer vegetariskt, även om man inte är vegetarian fullt ut. Däremot kan det vara svårt att variera den vegetariska maten, då är det bra med dessa guldgruvor till kokböcker – och bloggar – där det är stor variation på maten.

Jag har än så länge inte lagat något i boken, måste erkänna att det är sällan jag gör det. Däremot älskar jag att bläddra i dem för inspiration, och vips helt plötsligt byter jag ut någon av mina paradrätter här hemma mot ett nytt skönt alternativ. Just nu är jag supersugen på att testa pizza med botten av blomkål. Ska jag få Glenn att äta den är det nog däremot bäst att inte nämna blomkålen … Nåväl, det här är veckans boktips.

vegetarisk pizza

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Testa deras broccolisallad. Jättegod. Vi äter den hemma med lax och lite extra frukter i. Pizzan blir också jätte god. Jag kan rekommendera den med grön pesto, sparris, färsk broccoli och gröna tomater!

  2. Ida

    Jag har lagat pizza med blomkålsbotten sedan i höstas, hittade receptet via Pinterest, och har inga planer på att återgå till vanlig jäsdegsbotten. Den smakar inte särskilt mycket blomkål och framförallt döljs den lilla smaken när man lägger dit toppingen. Ett tips är dock att undvika alltför blaskiga tomatsåser som grund eftersom dessa bara gör att bottnen blir degig och inte särskilt god. Annars är det bara att lägga dit vad man än vill ha på pizzan och njuta! Utan den där matkomatröttnaden som vanlig deg brukar medföra. Och dessutom är den helt glutenfri ifall man vill bjuda hem allergiker på middag.

  3. Lene

    Jag har också köpt kokboken och har än så länge bara hunnit prova ett recept och det var cupcakes. Mycket goda men lite omständigare recept än med vanliga muffins. Men det gör inget för det var det värt.
    Jag håller med dig om att det är ett bra alternativ att få lite inspiration. Ingen som säger att man måste bli vegeterian för det. Man kan göra som vi gör, ha en vegetarisk dag per vecka. Och då behöver man lite inspiration.
    Ha en fin dag

    Kramar
    Lene