Spark i baken

Svensk jordgubbspremiär

Goda svenska jordgubbar.

Bärfrämjandet och Svenskt sigill bjöd idag in pressen till jordgubbspremiär med hallontvist på Gullhyllan på Skansen. Precis som förra året var jag där och fick smaka på de första svenska jordgubbarna som började skördas i veckan. Enligt odlarna som var på plats har det sålts utländska jordgubbar i svenska kartonger redan, de svenska bären börjar om någon vecka att trilla in i butik.

Vi fick testa olika sorters bär och sedan bjöds det på lunch tillagad av årets kock Tomas Diederichsen och efterrätt av årets konditor Roy Fares.

Enligt docenten och överläkaren Klas Sjöberg från Lunds Universitet som var på plats är jordgubbar inte bara goda, de har även bevisade hälsoeffekter mot hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. Dessutom blir man smartare av att äta bär. Nytta och nöje i ett helt enkelt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Åsa

    Här har vi oxå redan fått i oss jordgubbar .. dock inte svenska ..
    Men jag överraskade mannen i fredags med choklad doppade jordgubbar *fredagsmys*

    Varma Hälsningar
    Åsa

  2. Träningsglädje

    dåligt att det redan sålts i svenska lådor trots att de varit utländska (fast de har faktiskt smakat sötare och varit rödare än de vanliga holländska eller belgiska eller vad det nu är). om det är så ”enkelt” – så undrar man hur mycket det fuskas med all annan ursprungsmärkning, eller eko-märkning. och vad som görs åt det. vem är ansvarig? butik eller någon form av kontrollorganisation?

    1. Spark i baken

      Håller med, mycket dåligt! (kan säkert vara lite som är odlat i växthus i Sverige också, men odlarna lät ganska arga i alla fall)