När jag bläddrade genom tidningen Wellness blev jag väldigt sugen på omelett, så det fick bli dagens snabba lunch hemma. Som vanligt utgick jag från ett recept men ändrade lite på vägen.
Jag stekte skogschampinjoner i olja, svartpeppar och flingsalt. Blandade sedan i spenat som fick bli mjuk och öste över blandningen på ett fat. I en skål vispade jag två ägg, en skvätt mjölk och chilikrydda. Hällde i det i en medelvarm panna så det fick stelna lite. Sedan toppade jag med svampen och spenaten samt riven ost.
Det blev inte världens vackraste omelett, och fyllningen gjorde den något blöt efter ett tag – så ät med en gång. Men det var helt klart värt det för det var en av de godaste omeletterna jag har gjort. Tror hemligheten var chilikryddan.
Åh, omelett är så underskattat. Älskar det 🙂 hamnar ofta på min tallrik på helgerna. Ett tips är att ha i kryddig korv =)