En solig promenad startade dagen på ett underbart vis. Därefter var det pressfrukost med gott surdegsbröd för att presentera boken ”Praktisk gastronomi, bröd för bageri och restaurang” skriven av Mats Jonson och Johan Sörberg. Boken är en lärobok för bagare, men då intresset för att göra eget surdegsbröd hemma är stort går det att som ambitiös amatör lära sig mycket om surdegsbröd genom att läsa den pedagogiska boken.
Jag fick med mig både bröd, bok och en burk surdeg hem så jag kanske ska testa. Jag har länge velat gå en surdegskurs men inte hittat någon som passar tidsmässigt. Kanske är detta ett bra alternativ.
Surdegsbröd är det bästa som finns! Älskar tec refellas toast som är gjorda på surdegsbröd!
Tack för en inspirerande blogg förresten! Har läst den ett litet tag men inte kommenterat innan =).
Läser hur många träningsbloggar som helst nu när jag inte själv kan träna eftersom jag har har nageltrång och ska operera det nästa vecka…
Är ocksa sugen pa att testa ett surdegsbak, nagon som har bra tips för första gangsbakare?