Spark i baken

Supergod paj

Något jag älskar är paj! Och till middag (samt att frysa in) gjorde jag idag en supergod paj med broccoli, brysselkål och chevre.


Vacker och galet god!

Ångkoka broccoli och brysselkål och torka av på papper. Dela i mindre bitar.

Sätt ugnen på 200 grader. Smält 50 g smör och lägg filodegsark omlott som du penslar med smör i en pajform. Strö ut grönsakerna och häll över en blandning gjord på 3 ägg och 1,5 dl mjölk, lite svartpeppar och flingsalt. Smula sönder chevren över pajen och sätt in i ugnen tills pajen fått färg och äggstanningen har stannat.

Servera med sallad.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. C

    Vill bara säga tack för att du delade med dig av receptet, det smakade jättebra och alla i familjen gillade pajen, inklusive 1,5 åringen :)!

    Jag kokade dock de frysta grönsakerna några minuter istället för att ångkoka dem (bara tills de tinat och precis börjat mjukna) , och gjorde pajen i en långpanna istället så därför dubblade jag mängden äggstanning. Använde ca 250 g filodeg, i övrigt samma mängder ost och smör. Det vad väldigt smidigt att göra det i ungsform med bakplåtspaper. Sparade disk om inte annat 🙂

    Vore skoj om du har andra tips på smidig mat, det här räckte ju till 6-8 personer!

  2. Mari

    Härligt att du kommit igång med löpningen =).. Jag brukar tänka, att jag ska flysa en aning när jag kommer ut, för man blir därefter varm. Men lager på lager är bra, men nu när tempen visar plus så funkar nog en underställströja och en löparjacka… eller funktionströja och en väst… kraam

  3. Mikaela

    Hej! Jag har en fråga som jag verkligen behöver svar på!
    Jag tränar styrka 5 ggr/vecka och kondition ungefär 3, plus 3-4 powerwalks. Jag har alltid trott att jag ätit bra och nyttigt och jag går inte runt och känner mig hungrig. Är noga med att få i mig protein och nyttiga kolhydrater. Förra veckan började jag använda Shapeup-appen och märkte att jag tydligen äter för lite. Jag har varit noga med att lägga in allt rätt, så problemet ligger inte där, men tydligen får jag i mig ungefär 1300 kcal per dag, och något mindre de dagar jag inte tränar (har två vilodagar med endast pws). Jag funderar på vad detta kan ha för konsekvenser för min träning, jag tycker att jag utvecklas och det har jag gjort de senaste tre åren i min träning. Kan detta vara farligt på nåt sätt? Äter i princip aldrig sötsaker då jag får migrän av det… Jag är 167 cm lång och väger cirka 54 kg, vilket jag gjort det senaste året, så jag tappar inte vikt heller. Kan det vara så att min kropp inte behöver mer?

  4. Mira

    För att slippa alla onödiga e-ämnen och annat så är det annars väldigt lätt att göra deg själv….

    1. Spark i baken

      Gör jag paj med ”vanlig pajdeg” så gör jag degen själv. Men det är smidigt ibland med färdiga produkter.